L’Oreal använder virtuell verklighet för att lära sig frisörfärdigheter

L'Oreal använder virtuell verklighet för att lära sig frisörfärdigheter

loreal-virtual-realityDet finns vissa saker som inte exakt kan läras ut med bara läroböcker och föreläsningar. Frisör är en av de sakerna eftersom du faktiskt skulle behöva kunna se håret, röra vid det, känna det, för att få en bättre förståelse för hur man går tillväga för att klippa och styla det, och folket på L’Oreal vänder sig till virtual reality för att förmedla den kunskapen.

I samarbete med mjukvaruutvecklaren 8i och Matrix Academy har de utvecklat ett träningsprogram som utnyttjar virtual reality. Studenter som deltar i klassen kommer att kunna gå runt och se en virtuell frisör utforma håret hos en virtuell klient. De kommer att kunna studera håret och tekniker från olika vinklar, varav den ena sätter dem i stylistens sko.

Beviljade frisörer före detta lärde sig sina färdigheter på det gammaldags sättet, men om detta kan hjälpa till att påskynda processen eller göra det lättare för vissa människor att förstå, varför inte? Enligt den ursprungliga återkopplingen från betatesten verkar det som om många har reagerat positivt på det nya programmet.

Matrix Academy förväntas börja testa fler av dessa klasser 2017 i 25 av sina skolor över hela USA och hoppas att det så småningom kommer att bli ett globalt program.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om utbildning och virtuell verklighet (VR).