LulzSec är tillbaka och hackar in på Suns webbplats

LulzSec är tillbaka och hackar in på Suns webbplats

Vi hade ursprungligen trott att hackargruppen LulzSec hade beslutat att lägga på sina hattar och kalla det en dag, eftersom de offentligt hade meddelat att de skulle göra det via sitt Twitter-konto. Nåväl, det ser ut som att de kanske är tillbaka för bara ett sista hack och den här gången var deras mål ingen ringare än Rupert Murdochs “The Sun” nyhetspublikation.

Attacken inleddes med att omdirigera trafik från The Suns webbplats till gruppens Twitter-konto, och det föreslogs till och med att gruppen lyckades få tag på inkriminerande information från Suns e-postkonton, även om det återstår att verifiera.

Nästa fas involverade att plantera en spegelberättelse, som hävdade att Australian Media Mogul, Ruport Murdoch, tydligen hade dött av en överdos av läkemedel. Vi måste ge det till dem eftersom det sätt som artikeln skrevs på verkade ganska legitimt och ganska övertygande på grund av tonen och språket som de hade antagit för att skriva den.

”Rupert Murdoch, den kontroversiella mediamogulen, har enligt uppgift hittats död i sin trädgård, meddelar polisen.

Murdoch, 80 år gammal, har sagt att han har intagit en stor mängd palladium innan han snubblat in i sin berömda toppträdgård sent i går kväll och gick ut tidigt på morgonen. ”

Vi kan inte säga säkert vad orsaken var bakom LulzSecs attack på The Suns webbplats. Kanske var det bara för att orsaka kaos, även om det med den nuvarande kontroversen och skandalen kring hur en av Murdochs publikationer, The News of the World, anklagas för att ha hackat in i mordofferens telefoner, kanske gruppen bestämde att de inte gillade vad nyhetspublikationen hade gjort och beslutat att skicka ett meddelande.

Filed in Web. Läs mer om Anonym, Hacking, Lulzsec och Rupert Murdoch.