LulzSec-ledare arresterad i Essex?

LulzSec-ledare arresterad i Essex?

För bara ett par timmar sedan hade LulzSec twittrat att de hade lyckats slå ner Storbritanniens elitpolisstyrka, Soca, men nu har det rapporterats att de tack vare en samarbetsinsats av både FBI och Scotland Yard har gripit en 19-årig man (eller pojke?) som tros vara huvudledaren till LulzSec någonstans i Essex.

“Gripandet följer en utredning om nätverksintrång och distribuerad förnekelse av tjänsteattacker mot ett antal internationella affärs- och underrättelsetjänster av vad som tros vara samma hackinggrupp.

”Sökningar på en bostadsadress i Wickford, Essex, efter gripandet i går kväll har lett till granskning av en betydande mängd material.

“Dessa kriminaltekniska undersökningar fortsätter.”

Det har inte kommit något ord från LulzSec eller deras brottspartner, hacktivister Anonyma om huruvida denna arrestering är legitim eller kanske 19-åringen helt enkelt bara var en annan oseriös hacker som deltog i LulzSecs och Anonymous ”Operation Anti- Säkerhet”. Vi gissar att myndigheterna bestämde att tillräckligt var tillräckligt även om vi måste fråga, kommer LulzSec att fortsätta att driva sin dagordning även om deras förmodade ledare greps av myndigheterna, eller kommer de nu att få panik och stänga sin verksamhet?

Som det nu står är den 19-åriga ungdomen för närvarande i förvar. Mer om detta när det utvecklas.

Filed in Web. Läs mer om Anonym, Fbi, Hacking och Lulzsec.