LulzSec släpper polisdokument från Arizona

LulzSec

LulzSecEfter att ha fått en varning och drabbats av TeaMp0isoN skulle du tro att LulzSec skulle ha duckat ur rampljuset en stund. Men det ser ut som att LulzSec inte bryr sig om varningar. Igår publicerade hackingskollektivet 700 konfidentiella dokument som stulits från Arizona Department of Public Safety.

Om du undrar varför de attackerade dem hävdade LulzSec att det berodde på Arizons SB1070 – en kontroversiell anti-illegal invandringsåtgärd i staten. Tydligen är invandrarrättigheter ganska höga på listan över saker som LulzSec stöder, men det får dig att undra vad de brydde sig om eftersom de har påstås ha tagit ner The X-Factor (en talangkonkurrensutställning) och Sony (för att förhindra människor från att hacka PlayStation 3).

Även om inget av dokumenten faktiskt var klassificerat material, var de en blandning av underrättelsetjänster och presentationer, några som utfärdades av FBI, DHS och DEA. Det fanns privata e-postmeddelanden, utbildningshandböcker och vissa dokument som är “känsliga för brottsbekämpning” eller “endast för officiellt bruk”. En av dem varnade till och med för ”iPhone-applikationer som används mot officerare”, som hade listat Cop Recorder (en app som kan aktiveras i en ficka och registrerar allt som tjänstemannen säger) som det främsta hotet.

LulzSec tillkännagav att de kommer att planera att släppa fler dokument varje vecka, i avsikt att genera myndigheterna och avslöja deras sanna natur för världen. Räkna med att fler kommer under de följande veckorna.

Filed in Web. Läs mer om dokument, hacking, läckage och Lulzsec.