Lunch.com lanserar gemenskaper: Yelp möter WordPress möter Wikipedia

Lunch.com lanserar gemenskaper: Yelp möter Wordpress möter Wikipedia

Lunch.com lanserar gemenskaper: Yelp möter WordPress möter Wikipedia

[SXSW] Vi publicerade om Lunch.com när det lanserades den 9 april på Web 2.0. Lunch.com ansluter människor med liknande intressen via den egenutvecklade “Likhetsmotorn” och ger dem en plattform för att publicera och dela åsikter och recensioner om olika ämnen.

Idag tillkännagav Lunch.com lanseringen av “Communities on Lunch”, en ny funktion som gör det möjligt för användare att hantera sina egna recensionswebbplatser på Lunch-domänen, med en kombination av eget innehåll och bidrag från andra. Alla som har en passion kan bli community manager genom att använda Lunchs breda utbud av verktyg för att skapa, välja och dela det mest värdefulla innehållet. Innehållsskapare kan välja mellan betyg, recensioner, wikier, listor och mikrorecensioner på Twitter för att uttrycka sina åsikter och dela med sig av deras råd. Community manager kan ställa in en enkel redaktionell riktlinje genom att tillhandahålla granskningsmallar till community-medlemmarna för att säkerställa enhetlighet i innehållet.

Vi har privata betainbjudningar, kolla hela artikeln.

Lunchs magiska sås är en blandning av Yelp, WordPress, Wikipedia, Facebook och Epinions; och det serveras bäst med nischgemenskaper som papegojaentusiaster, glutenfria dietkonsumenter eller barnvagnar som är passionerade: ”Nischgemenskaper var min vision för lunch från början, eftersom det bästa innehållet delas när du omges av människor som får du, säger JR Johnson, grundare och verkställande direktör.

Lunchen är i sluten beta, jag försökte det kort för två dagar sedan och öppnade Ubergizmo-communityn för gadgetälskare på Lunch, och jag uppmuntrar dig att skapa din egen gemenskap där: att bli en Community Founder, ange den privata BETA-koden CURIOUS på http: //www.lunch.com/community.

Plattformen är lätt att använda och du kan komma igång snabbt. Med hjälp av motorn för likhetsnätverk kan du snabbt visa användare som delar samma intressen och dela dina recensioner med dem.

Du kan också upptäcka den lilla uppsättning gemenskaper som redan är synliga, som har skapats under den slutna betaversionen, allt från Disney World-fans och Green living, till Broadway-shower och spritkännare.

Arkiverad i topphistorier> Webb. Läs mer om Sxsw och Sxsw 2010.