Lunch.com serverar det på ditt sätt: ett sammanhangsstyrt socialt nätverk för passionerade användare

Lunch.com serverar det på ditt sätt: ett sammanhangsstyrt socialt nätverk för passionerade användare

Lunch.com serverar det på ditt sätt: ett sammanhangsstyrt socialt nätverk för passionerade användare

Av Ravit Lichtenberg (blogg)

Lunch.com lanserar sitt kontextdrivna sociala nätverk på Web2.0 Expo i San Francisco i morgon – och vi har ett begränsat antal Private Beta-inbjudningar!

Lunch beräknar gemensamma smaker och åsikter bland webbplatsens medlemmar och ger likhetsdrivna resultat, filtrerar bort bruset och istället fokuserar på information som är mest relevant för varje individ. Lunch använder det som företaget kallar ”proprietär likhetsmotor”. För att driva motorn är Lunch beroende av passionerade användare som vill dela sina åsikter, betyg, recensioner och diskussioner med andra.

När du kombinerar det bästa av Wiki (fakta) och sociala datapunkter (åsikter), i ett socialt nätverksplattformpaket, verkar Lunch vara ett personligt Yelp! upplevelse i alla ämnen av intresse. När användare interagerar med datapunkter på lunch får de se hur andra svarade på samma datapunkter, vem som är i deras svarsbaserade nätverk etc. – i huvudsak filtrerar och utvidgar den information som presenteras för användarbaserade användaråtgärder.

Lunch grundades 2008 av JR Johnson som sålde sina tidigare företag: VirtualTourist.com och OneTime.com till Expedia. Johnson ger en stor erfarenhet av att tjäna pengar på riktad datamiljö genom annonser. Medan annonsintäktsmodeller har varit under attack det senaste året – och med rätta – kan lunch vara en riktig glädje för annonsutgivare med tanke på dess mycket kontextuella karaktär. Lunch har i huvudsak skapat en flerskiktsfiltrering för annonsutgivare – från extremt bred till tunn vävd sikt – vilket garanterar extremt hög relevans med mycket större chans att återvända.

Vi tyckte att konceptet Lunch var intressant både för användare som vill utforska nytt och relevant innehåll specifikt för dem och för annonsutgivare. Var dock uppmärksam på att om du vill ha riktigt anpassat innehåll måste du (vill?) Kontinuerligt betygsätta, rangordna, skriva och rangordna lite mer för att verkligen dra nytta av Lunch. För att prova det själv, gå till Lunch.com nu och ange UBERGIZMO09 för åtkomst till den privata betaversionen.

Arkiverad i topphistorier> Webb. Läs mer om Web 2.0.