Lyft lanserar funktionen Upfront Fares

Lyft lanserar funktionen Upfront Fares

lyft-upfrontNär du köper mat på en restaurang, kläder i en butik eller till och med när vi anställer tjänster som en elektriker, är det klokt vi alla gör att fråga hur mycket det kommer att kosta. Det beror på att ingen gillar att bli förvånad över en rejäl räkning i slutet, eller hur? Detta är exakt konceptet som Lyft försöker implementera med en ny funktion i form av förskottspriser.

Enligt Lyft tillkännagivande, ”Nu kan du åka lite lättare att veta hur mycket du kommer att debiteras – inga överraskningar. I utvalda amerikanska städer har vi lanserat en ny funktion som gör det möjligt för passagerare att se det totala priset för en Lyft-resa innan de trycker på “Begär”. ” Detta är en liknande funktion som Uber rullade ut för inte så länge sedan, så det är bara vettigt att Lyft också skulle anta något liknande.

Företaget noterar också att den totala som visas på skärmen tar hänsyn till andra avgifter förutom själva resan. “Den totala summan du ser inkluderar avgifter, skatter, vägtullar, Prime Time och eventuella kampanjer som gäller – så att du aldrig behöver göra matte.” Observera att detta bara fungerar om du skulle ange vart du är på väg.

Om du inte vet vart du ska, eller om du ändrar dig halvvägs, kommer inte de tidigare priserna att spela längre och den återgår till den vanliga beräkningen av priser baserat på tid och avstånd. Som Lyft säger är funktionen för närvarande endast tillgänglig i utvalda städer (de specificerade inte vilken), men vi förväntar oss att den så småningom kommer att hitta vägen till andra marknader som företaget verkar på.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Lyft.