Malware på Hyatt, Starwood och Marriott Hotels exponerar kortdata från kunder

Apple har inte lappat en iPhone-exploatering upptäckt av Google Engineers

dataintrång
Om du har bott på något av de 20 hotellen i USA som operatören HEI Hotels and Resorts idag bekräftade komprometterades av skadlig kod, kanske du vill hålla koll på din kredit- eller bankkortaktivitet. Hotelloperatören har bekräftat att 20 platser över hela landet har drabbats av ett stort dataintrång som har avslöjat kortuppgifter hos otaliga kunder.

Fastigheter som har påverkats av detta dataintrång är spridda över kedjorna Hyatt, Marriott, Starwood och Intercontinental. En fullständig lista över alla berörda fastigheter har gjorts tillgängliga av HEI Hotels and Resorts på sin webbplats.

Systemen infekterades med skadlig kod mellan den 1 mars 2015 och den 21 juni 2016. Cirka 8 000 transaktioner ägde rum under denna tid och det är troligt att företagets försäljningssystem skulle ha äventyrats för att stjäla kunddata.

Som du förväntar dig har HEI Hotels and Resorts lämnat in en formell ursäkt för händelsen och har sagt att de har “tagit fram ett grundligt svar för att undersöka och lösa denna händelse, stärka vår datasäkerhet och stödja våra kunder.”

Den sa också att denna cyberattack har blivit innesluten och att kunder kan fortsätta att använda sina kort på alla berörda fastigheter utan rädsla för att riskera deras data. Om du hittar ett hotell du bodde på det senaste året på listan skulle det vara bättre att vidta några försiktighetsåtgärder för att se till att du inte får falska avgifter på ditt kort.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Cyberattack.