Man bryter 126 år gammal staty för en selfie

Man bryter 126 år gammal staty för en selfie

portugal-selfie-staty

Vi har alla sett de längder som människor kommer att gå för att ta den perfekta selfien, människor har slutat skada och till och med döda sig själva, och ändå finns det alltid en ny historia om någons selfie-vanor som orsakar skada. Offret i denna speciella händelse är en 126 år gammal staty i Lissabon, Portugal.

New York Post rapporterar att en ung man ville ta den perfekta selfien med den 126 år gamla statyn av den portugisiska kungen Dom Sebastiao. Istället för att bara stå framför den och ta en selfie som otaliga andra skulle ha gjort, trodde den unge mannen att det skulle vara en klok idé att klättra ovanpå statyn.

Dom Sebastiaos staty placerades utanför tågstationen Rossio i Lissabon, Portugal, och nu kommer besökarna att komma ihåg var den en gång stod hög. Strax efter att den unge mannen klättrade upp på statyn smulnade den ner, uppenbarligen hade Hans höghet ingen av de selfie-tagande shenanigansna.

Det verkar som om Infraestruturas de Portugal, det regeringsorgan som ansvarar för statyn, kommer att anklaga den unge mannen. Han kan mycket väl straffas för den skada han har orsakat en symbol för nationell historia för Portugal.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Selfie.