Mark Zuckerberg: Fullständig utredning genomförd av trender

Mark Zuckerberg vill ta internet till flyktingar

iran-kallelse-zuckSom du kanske har hört är Facebook för närvarande inblandat i lite kontrovers över sin Trending Topics-funktion. Tidigare rapporter föreslog att Facebook förlitade sig på mänskliga kuratorer för att skapa Trending Topics, vilket i sin tur ledde till den påstådda censureringen av nyheter som anses vara mer konservativa till sin natur.

Facebook utfärdade ett uttalande för flera dagar sedan och förnekade påståendena, och nu ser det ut som Facebooks VD Mark Zuckerberg har beslutat att klocka in också, i huvudsak ekande Facebooks tidigare uttalande och förnekade att deras riktlinjer inte tillåter prioritering av en synpunkt framför den andra.

Enligt Zuckerberg, ”Den här veckan fanns det en rapport som föreslog att Facebook-entreprenörer som arbetade med Trending Topics undertryckte berättelser med konservativa synpunkter. Vi tar den här rapporten mycket seriöst och genomför en fullständig utredning för att säkerställa att våra team upprätthåller produktens integritet. ”

Han lägger till, ”Vi har inte hittat några bevis för att denna rapport är sant. Om vi ​​hittar något emot våra principer har du mitt åtagande att vi kommer att vidta ytterligare åtgärder för att ta itu med det. ” Med detta sagt trots förnekelserna avslöjade en nyligen läckt uppsättning riktlinjer som uppnåtts av The Guardian hur redaktörer kan injicera berättelser i Trending Topics samt svartlista vissa ämnen också.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Facebook.