Mark Zuckerberg kommer att träffa konservativa ledare över trendiga ämnen

Mark Zuckerberg ska enligt uppgift vittna inför kongressen om dataskandalen

Mark Zuckerberg

Det rapporterades förra veckan att Facebook utelämnade konservativa nyheter från listan Trending Topics som visar ämnen och nyheter som driver konversationen på världens största sociala nätverk. Facebook har varit i skadekontrollsläge sedan och upprepar att det inte gör det som hävdats i rapporten, medan VD Mark Zuckerberg lovade att genomföra en fullständig utredning om ärendet. Facebook har nu bekräftat att grundaren och VD kommer att träffa konservativa ledare i denna fråga.

För att förklara företagets ståndpunkt i ärendet och lyssna på oro kommer Facebook-vd Mark Zuckerberg att träffa en grupp konservativa ledare på onsdagen.

Zuckerberg har beslutat att kalla detta möte bara några dagar efter att han sa att “inga bevis” har upptäckts som bekräftar att Facebook eller kuratorerna som arbetar för det utelämnade konservativa nyheter från Trending Topics med avsikt. Han sa vid den tiden att han kommer att träffa konservativa för att ytterligare diskutera denna fråga.

Mötet kommer att äga rum på Facebooks huvudkontor i Menlo Park, Kalifornien. En talesman för företaget bekräftade att mötet kommer att delta av “cirka ett dussin konservativa”, liksom medlemmar av konservativa nyhetsbyråer inklusive men inte begränsat till konservativa talkshow-värd Glenn Beck, Dana Perino och Zac Moffatt.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Facebook.