Marvel’s Doctor Strange har en bra start på 86 miljoner dollar

Scott Derrickson förväntade sig att återvända till Direct Doctor Strange 2

läkare-konstigtNär det gäller filmer verkar Marvel ha fått sin formel nedåt, för precis som nästan alla andra Marvel som släppts innan de de senaste åren, har Doctor Strange en bra start genom att öppna med 86 miljoner dollar under helgen där filmen har lanserats i flera länder runt om i världen.

Detta är enligt Variety som också rapporterar att Doctor Strange gjorde det exceptionellt bra i IMAX där det drog in hela 7,8 miljoner dollar för att bli den IMAX-filmen med den största intäkterna i oktober. Det var också den mest intjänande filmen på nästan alla marknader som filmen har lanserats på, som inkluderar Storbritannien, Frankrike, Italien, Tyskland, Mexiko, Korea och Hong Kong.

Enligt Disney, Marvels moderbolag, verkar det som om Doctor Strange klarar sig bättre än några av deras andra filmer vid lanseringen. Till exempel hävdar de att dess öppning ligger nästan 50% före Ant-Man, 37% före Guardians of the Galaxy och 23% före Captain America: The Winter Soldier, som alla är ganska starka filmer i sig.

Hittills har recensioner av filmen varit ganska positiva. Det fanns några första klagomål och anklagelser om vitkalkning när det avslöjades att Tilda Swinton spelades i rollen som den forntida, en karaktär vars ursprung i serierna var den från Tibet, även om Marvel sedan dess har uttalat att den antika är mer av en titel snarare än en verklig person.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Marvel and Movies.