Melomind Brainwave Reader Audio Headset lär dig att slappna av

melomind_brainwave-headset

melomind_brainwave-headset
Vi har följt melomind, en mycket unik grej, sedan sin första uppvisning på CES 2015, och sedan dess är produktdesignen mycket bättre, (vid CES 2016). När det gäller tekniken försökte vi inte den, så vi kommer att rapportera från specifikationerna på papperet.

På tisdag, myBrain Technologies, företaget bakom melomind lanserade sin Kickstarter-kampanj, med ett mål på $ 50 000 för att täcka mestadels tillverkningskostnader, och målet har uppnåtts på mindre än 24 timmar! Du kan nu köpa ett melomindavkopplingsheadset till ett startpris på $ 179, för super early bird-paketet på Kickstarter-sidan är produkten planerad att skickas i november 2016.

Brainwave-övervakningsheadset är inte nytt på konsumentmarknaden, men nystartade företag experimenterar fortfarande med det bästa fallet för konsumentanvändning. Vi tänker alla på pionjärer som Emotiv och dess senaste produkt Emotiv Insight, som hjälper till att fokusera under träning, som samlade över 1,6 miljoner dollar på Kickstarter, eller Muse som ger fokuserad meditation, för 249 $ per enhet.

Melomind använder EEG (elektroencefalografisk) teknik för att lära användare att slappna av, vilket är ett stort löfte för oss alla, som lever i den snabba moderna världen. Vi vet alla att stress är källan till många problem som depression, ångest, sömnlöshet och mer. Uppenbarligen är den främsta skillnaden de integrerade hörlurarna, och till skillnad från melomind fokuserar Muse inte specifikt på stressavlastning, även om meditation är känt för att hjälpa till att slappna av.

Enligt företaget hjälper Melomind EEG / audioheadset dig att hantera stress genom att stimulera din djupa hjärnans avslappningsprocess, så att du blir fysiskt och känslomässigt mer motståndskraftig mot stress. Headsetet är tillverkat av EEG-sensorer, som mäter dina hjärnvågor och hörlurar, för att spela en avkopplande musik direkt när systemet upptäcker att du behöver koppla av.

Bärbar teknik måste tillföra mer värde än att bara övervaka den dagliga aktiviteten, för att få folk att verkligen vilja ha prylar och fortsätta att bära dem på lång sikt. Stressavlastning och avkoppling är de nya funktionerna som vi har sett i de senaste werablesna: på samma sätt som melomind erbjuder det SONA-anslutna armbandet stressavlastning, via virtuell coachning baserat på ett vetenskapligt program och levereras från den medföljande mobilappen.

Jag har inte provat enheten, men den ser väldigt lovande ut på papperet. För att få mer information intervjuade jag via e-post, myBrain VD och grundare, Yohan Attal, som har en doktorsexamen i neurovetenskap, liksom den andra medgrundaren, Thibaud Dumas – läs Q&A efter specifikationerna.

Specifikationer högljus

Bluetooth-ljud: 4,0 EEG: lågenergi-elektroder 2-stifts fjäder för att passera genom luften. 2 textilgivare Lågt ljud EEG (~ 1u VRMS) Stereoljudkod AAC studio Batterilivslängd 6 timmar Micro USB-parning USN-laddning IOS och Android-följeslagare USB-laddare Jackkabel

Frågor och svar med myBrain grundare och VD, Yohan Attal

myBrain-melomind-vd-yohan-När lanserades den tidigare produkten?

Den första versionen av melomind lanserades under CES 2015. Den skilde sig mycket från slutprodukten: till exempel inkluderade den inte det trådlösa ljudet. Efter CES 2015 fick vi möjlighet att göra demonstrationer på många internationella kongresser och de entusiastiska feedbacken fick oss att komma med en förbättrad version. Designen är nu helt annorlunda och integrerar dessa återkopplingar och mer generellt vårt samhälls smak baserat på den fokusgrupp som vi organiserade. Vi skapade en ny version som nu släpps på marknaden genom vår Kickstater-kampanj.

Vilka är de nya funktionerna jämfört med den tidigare versionen av melomind?

Den släppta versionen av melomind var utformad för att ge en komplett ljudupplevelse i en integrerad lösning. Den största förändringen är implementeringen av trådlösa hörlurar som hanteras samtidigt som EEG-förvärv, vilket möjliggör en mycket mer uppslukande upplevelse. Dessutom introducerade vi en ny typ av sensorer i skummet och vi omformade applikationen helt för att ge en djupare användarupplevelse. Den nya melomind är nu tillgänglig både i iOS och Android, den har ett speciellt coachingläge utöver det initiala enkla gratisläget. Vi skapade också en ny interaktiv musik med ett specifikt neuro-feedback-protokoll designat av neurovetenskapsmän från teamet.

Vad är din bakgrund och när startade du myBrain-teknologier, företaget bakom melomind, vem är teammedlemmarna?

Thibaud Dumas, den andra grundaren, och jag själv är båda doktorsexamen i neurovetenskap. Vi träffades 2006 i ett forskningslaboratorium på sjukhuset La Pitie-salpetriere, kallat LENA. Under över åtta år, inom LENA och senare vid Brain and Spine Institute (ICM), utförde vi forskning om utvecklingen av signalbehandlingsalgoritmer som tillämpades på hjärnaktivitet och studier av kognitiva processer som känslor, vilotillstånd och minne. I slutet av 2013 beslutade vi att starta ett entreprenörsprojekt med målet att komma med lösningar för att förbättra vårt välbefinnande, baserat på de senaste upptäckterna inom neurovetenskap och tekniska framsteg i IoT-världen.

Tack vare samarbetet med ICM nådde vi en hög kvalitetsstandard för vår EEG-signal. Vi är nu ett team på 18 personer som kommer från olika bakgrunder och olika länder (Italien, Grekland, USA och uppenbarligen Frankrike).

Hur skiljer sig din produkt från tävlingen som Muse, Emotiv Insight ,?

De flesta av våra konkurrenter är pionjärer inom hjärndatorgränssnitt och vi har fått mycket inspiration från dem, men vi tror att vi kan gå ett steg längre. Vårt EEG-headset är en trådlös ljudhörlur med nya typer av sensorer för att få åtkomst till hårbotten. Melomind var speciellt utformat med målet att göra det använt av vem som helst, lika lätt som du skulle använda vanliga hörlurar och dagliga applikationer. Det faktum att du kan ansluta grenarna (som rymmer några av sensorerna) är också en fullständig innovation.

Vi skapade också en coach för att hjälpa människor att lära sig att slappna av effektivt tack vare vårt neurofeedback-protokoll. Dessutom har vårt headset ett SDK som gör det möjligt för utvecklare att implementera sina egna appar och innovationer med vår teknik i framtiden.

Dessutom arbetar vi i samarbete med Brain and Spine Institute som garanterar melominds signal av hög kvalitet.

Ser du någon utveckling av din teknik inom andra områden i framtiden?

Tack vare SDK bestämde vi oss för att hålla vår teknik öppen för nya appar och för vidare utveckling.

Generellt finns det en värld av möjligheter, speciellt med vår nya typ av sensorer och biomarkörer. Vi arbetar för närvarande med andra mentala processer.

I framtiden tror vi att neuroteknik kommer att vara en del av vardagen från sport till spel och utbildning.

Kommer du att licensiera din teknik till tidigare hörlursvarumärken i framtiden?

Vi bygger för närvarande våra hörlurar i samarbete med professionella ljudtillverkare, men vi är öppna för denna möjlighet.

Hjärnvågs konsumentheadset har funnits ganska länge (tänk pionjärer som Emotiv och Neurosky), men det är fortfarande inte en massmarknadsprodukt. Tror du att My Brain Tech kan uppnå det under de kommande tre åren?

Styrkan i vårt företag är att vi kombinerade en komplex neuroteknik med en daglig produkt som alla använder dagligen: hörlurar. Det faktum att du kan använda melomind som vanliga hörlurar när du kopplar ur grenarna bör hjälpa människor att inkludera melomind i sitt dagliga liv. Dessutom tror jag att det blir lättare att kontakta kunder som väntade på en lösning för att hjälpa dem att förbättra sin hälsa genom att använda en dedikerad applikation för att klara av stress.

På myBrain har vi hjärtat att lyssna noga på kundernas drömmar och förväntningar. Vi gör vårt bästa för att designa produkter som passar deras vardag. Håll koll på nästa!

Arkiverat i Ljud> Prylar> Allmänt. Läs mer om Eeg, hörlurar och Wearable Tech.