Melville House introducerar HybridBooks, blandar det digitala med det fysiska

tegrazone-qr-code

tegrazone-qr-kod

Även om e-böcker mycket väl kan vara framtiden för böcker, säger det sig självt att det fortfarande finns många människor kvar i världen som föredrar att läsa och hålla en fysisk bok. Lukten av en ny bok tillsammans med de fräscha och skarpa sidorna är en upplevelse som en e-bokläsare aldrig kommer att kunna återskapa. Kanske i ett försök att slå samman det digitala med det fysiska har utgivaren Melville House lanserat en serie böcker som heter HybridBooks.

Vad dessa HybridBooks handlar om är i grunden vanliga, fysiska böcker som kommer med ytterligare digitalt innehåll som kallas ”Illuminations”. QR-koden som finns på baksidan av boken, när den skannas, leder dig till företagets Illuminations-webbplats för just den bokens titel.

Bonusinnehållet innehåller saker som mycket curated text, kartor, fotografier och illustrationer, som alla är länkade och är relaterade till originalboken. Som det ser ut finns det fem HybridBooks som ingår i “The Duel” -serien av det oberoende förlaget. Med tanke på deras indiestatus, förvänta dig inte någon Harry Potter eller Ringenes hybridböcker när som helst, även om vi måste erkänna att det är en ganska bra idé och en som förhoppningsvis kommer att antas av stora förläggare i framtiden.

Filed in Web. Läs mer om e-böcker och Qr-kod.