Mer än 1 miljon spelare i Storbritannien har använt pengar på Pokemon GO

Polisen släpper helikoptervideo av bilförare som spelar Pokemon Go

pokemon goDet är ingen hemlighet att köp i appar är en lukrativ affärsmodell. Det är därför många utvecklare har valt att göra köp i appar mer eller mindre en standardfunktion i sina spel. Oavsett om det är en pay-to-win-modell, där spelare som betalar för köp i appen får saker som gör dem mer kraftfulla i spelet, eller om de till stor del är kosmetiska inköp för att bara ändra utseendet på deras karaktärer.

Med detta sagt verkar Pokemon GO vara särskilt lukrativ på grund av det faktum att det bankerar på Pokémon-franchisen, och senast vi hörde hade spelet redan tjänat över 200 miljoner dollar sedan det släpptes. När det gäller hur de nådde detta nummer kan vi få en aning tack vare en omröstning som genomfördes i Storbritannien där den avslöjade att mer än en miljon spelare har spenderat verkliga pengar på spelet.

Enligt undersökningen utförd av YouGov, fann man att de flesta spelare som har spenderat pengar på spelet har spenderat var som helst mellan 1 pund och 15 pund. Men det finns också en delmängd av spelare som har spenderat mer, med 250 000 eller så spenderat mer än 15 pund, medan cirka 150 000 har spenderat över 30 pund. De fann också att det finns cirka 7000 spelare som faktiskt har samlat mer än 75 pund i köp i appen.

YouGov-chef Stephen Harmston sa, ”Det är ett misstag att tro att detta bara är en modefluga för unga människor. Våra uppgifter gör det klart att inte bara många har laddat ner spelet [but] de allra flesta spelar det fortfarande. ”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om appar och Pokémon GO.