Mer än 1000 Wendys platser som drabbats av kreditkortsbrott

Mer än 1000 Wendys platser som drabbats av kreditkortsbrott

wendys
Den populära snabbmatskedjan Wendy’s har avslöjat mer information om säkerhetsbrottet som den bekräftade tidigare i år. Redan i februari sa Wendy’s att man undersökte en potentiell säkerhetsöverträdelse och det bekräftades i maj i år att skadlig programvara hade hittats på sina försäljningssystem som användes för att stjäla kreditkortsinformation. I sin senaste uppdatering om saken avslöjar franchisen att mer än 1 000 Wendys platser har drabbats av detta kreditkortsbrott.

Inledningsvis hade franchisen sagt att kredit- och betalkortsnummer, kortinnehavarens verifieringsvärde, utgångsdatum och servicekoder hade stulits från mer än 300 platser över hela USA. En andra attack förvärrade problemet och Wendy’s har nu bekräftat att mer än 1000 platser över hela landet har påverkats.

Det sägs att intrånget sannolikt har inträffat på grund av att franchisetagare har autentiseringsuppgifter för fjärråtkomst som komprometteras vilket gjorde det möjligt för angriparna att installera skadlig kod på systemet. Wendy’s säger att skadlig programvara har tagits bort från försäljningsställen. Utredningen fortsätter fortfarande.

Wendy’s har tillhandahållit en lista över alla platser som har påverkats av kreditkortsbrottet. De som gjorde ett köp på någon av dessa platser kan få ett års gratis bedrägeriskydd och identitetsåterställning från Wendys gratis.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Hacking. Källa: wendys