Mercedes-Benz Formel E-team går med i nätet 2018

Mercedes To Manufacture EV Batteries In Alabama

mercedes-stjärna
Elbilsmarknaden utvecklas snabbt och alla de stora konventionella biltillverkarna är nu uppmärksamma. Formel 1 kan representera det bästa inom motorsport men bilar som tävlar i dess evenemang drivs av fossila bränslen, varför Formel E skapades för att främja helelektriska racerbilar. Mercedes-Benz har en lång och färgstark historia i Formel 1 och har nu bekräftat att de kommer att gå med i Formel E-nätet 2018.

Mercedes-Benz har varit involverad i Formel 1 i årtionden. Det slutade delta i ligan i några år innan det officiellt återvände som ett arbetsteam i slutet av 2000-talet. Det har vuxit betydligt sedan dess och nu råkar det vara ett mästerskapsvinnande lag i Formel 1.

Formel E: s tredje säsong börjar snart starta i Hong Kong. Mercedes-Benz har använt detta tillfälle för att bekräfta att det kommer att gå med i nätet 2018 när antalet lag som deltar i Formel E ökas från 10 till 12 under sin femte säsong.

”Formel E vill bli plattformen där biltillverkare testar och utvecklar den teknik som de sedan kommer att introducera på sina bilar. Att ha chansen att inkludera ett varumärke som Mercedes i vårt mästerskap i framtiden skulle vara ett stort lyft för att uppnå detta mål, säger Formel E-VD Alejandro Agag

Bilföretag har antingen samarbetat eller kört i Formel E-tävlingar inkluderar några stora namn som Audi, BMW, Renault, Faraday Future och Citroën. Företag som Porsche och Nissan tros också vara intresserade av att ansluta sig till nätet någon gång i framtiden.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Mercedes Benz. Källa: fiaformulae