Microsoft arbetar för att hantera illamående när du använder VR

Microsoft arbetar för att hantera illamående när du använder VR

Ett av de tidiga problemen med virtuell verklighet var det faktum att det fick användare att få sjukdomar, och vilken illamående är en del av den. Men idag ser det ut som headset som Oculus Rift och HTC Vive verkar ha gjort ett anständigt jobb med att ta itu med det, även om de ännu inte har eliminerat det helt.

Men vi antar att det i slutet av dagen också handlar om hur känslig en person är, som hur vissa människor får åksjuka bara genom att sitta bak i en bil, medan andra kräver något mer kraftfullt. Oavsett detta är det en fråga som måste åtgärdas och det ser ut som att Microsoft vill göra sin del för att hjälpa till att hantera det.

Microsoft Research har kommit fram till ett billigt och enkelt sätt att hantera illamående när man använder virtual reality, och det är genom att placera flera billiga lysdioder i ett VR-headset. Lysdioderna fungerar som en begränsare för ditt synfält, vilket enligt Microsofts resultat har gjort det möjligt för användare att stanna i virtuella världar längre och har försenat illamående.

Enligt Microsoft, “Våra resultat visar att glesa perifera skärmar är användbara för att förmedla perifer information och förbättra situationens medvetenhet, är i allmänhet föredragna och kan hjälpa till att minska rörelsjuka hos illamående.”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Microsoft och Virtual Reality (VR).