Microsoft arbetar med AI för att skapa en berättelse baserad på dina foton

microsoft logo

Microsoft-logotypNär du åker på semester är det troligt att du tar massor av bilder. Som om du skulle på en vandring kan du ta bilder från tiden du vaknar till den tid du anländer till din destination, under vandringen, stannar längs vägen och naturligtvis i slutet. Alla dessa bilder berättar ganska mycket en enorm historia.

Nu kan du berätta historien själv, men tänk om det fanns ett system som kunde sortera dina foton och berätta en historia åt dig? Det är typ av vad Microsoft Research arbetar med just nu, vilket är en AI som kommer att kunna berätta en historia baserad på dina foton som går utöver bara textning av dem.

Enligt Margaret Mitchell, datavetare vid Microsoft Research, ”Målet är att hjälpa AI att få mer mänsklig intelligens, att hjälpa den att förstå saker på en mer abstrakt nivå – vad det innebär att vara rolig eller läskig eller konstig eller intressant. Människor har förmedlat berättelser i evigheter och använt dem för att förmedla vår moral, våra strategier och vishet. Med vårt fokus på berättande, hoppas vi kunna hjälpa AI att förstå mänskliga begrepp på ett sätt som är mycket säkert och fördelaktigt för mänskligheten snarare än att lära det hur man ska slå mänskligheten. ”

Som det ser ut är Google Photos redan ganska apt på att sortera ut foton och generera video baserat på foton som de tycker är relaterade, men för en AI att faktiskt tänka upp en historia baserad på bilderna skulle utan tvekan vara ett stort steg.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om AI (artificiell intelligens) och Microsoft.