Microsoft arbetar med ett Office-tillägg för Edge-webbläsaren

Microsoft arbetar med ett Office-tillägg för Edge-webbläsaren

kantkontorförlängningOm du någonsin har använt Microsoft Edge-webbläsaren som medföljer Windows 10, vet du att skillnaden i din upplevelse av att använda den jämfört med Internet Explorer är som natt och dag. Men om det finns en nackdel med Edge-webbläsaren är att stöd för tillägg för närvarande inte är inbyggt än.

Detta är dock något som Microsoft arbetar mot (och också försöker få Chrome-tillägg att fungera i Edge) och vi förväntar oss att nästa större uppdatering ska föra funktionen till bordet. Med detta sagt ser det ut som om Microsoft också har arbetat med egna tillägg, till exempel ett tillägg som skulle ge Microsoft Office-support i webbläsaren.

Från vad vi kan berätta och från beskrivningen av tilläggen verkar det vara ganska enkelt. Tilläggen ger användarna tillgång till onlineversionerna av Microsoft Office som öppnas i webbläsaren. Det betyder att om du behöver snabb åtkomst till Microsoft Word eller Excel kommer du att kunna dra det från webbläsaren själv.

Det kan också öppna nya filer, så om du är på en annan dator som inte har filen eller Office installerad kan du fortfarande öppna den och redigera den i din webbläsare. Vi är inte säkra på om det kommer att läggas till funktionalitet när den släpps, men hittills så bra.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Edge, Microsoft, Office och Windows 10.