Microsoft Edge-webbläsare strömmar Netflix i 1080p

Netflix Hack Vibrerar din telefon under intensiv skärmhandling

Netflix-logotypOm du använder din webbläsare för att streama Netflix bör du antagligen sluta om du inte har något emot att titta på videor i HD-kvalitet. Istället om du använder Windows bör du hämta Netflix-appen som faktiskt kommer att strömma videon i 1080p. Men om du av någon anledning måste använda webbläsaren kan du överväga att byta till Microsofts Edge.

I ett nyligen inlägg från Microsoft hävdade företaget Redmond att dess Edge-webbläsare var den enda av de fyra stora webbläsarna – Chrome, Firefox och Opera – som faktiskt erbjuder upp 1080p-videostreaming. Detta har sedan bekräftats av Reddit-användare som fick reda på att Microsofts påståenden inte var tomma.

Med tanke på att skärmupplösningen i dessa dagar börjar flyttas upp, och att det finns vissa användare som väljer att använda TV-apparater för sina bildskärmar, är det uppenbart viktigt att kunna strömma så hög upplösning som möjligt om du hellre inte vill titta på TV-program filmer som inte är så skarpa som de kan vara.

Det bör noteras att Apples OS X Safari också kommer att kunna strömma Netflix i 1080p, men bara på den version som körs på OS X, och inte den inte längre uppdaterade versionen för Windows, så både Windows- och OS X-användare har några alternativ att välja mellan.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Edge, Microsoft och Netflix.