Microsoft ersätter sin leksakspistol Emoji med en “riktig” revolver

Microsoft ersätter sin leksakspistol Emoji med en

Bildkredit - Emojipedia

Bildkredit – Emojipedia

Det har skett en viss debatt angående pistolemoji. Det finns några som önskar att den ska vara borta, medan det finns andra som tror att det inte borde vara ett problem eftersom det helt enkelt är en ritning. Apple verkar luta sig mer mot den förra eftersom de sedan har ersatt pistolemoji med en sprutpistol.

Intressant nog verkar Microsoft ha gjort exakt motsatsen och har nyligen ersatt leksakspistolens emoji de hade tidigare med en revolver. Microsoft fick inte detaljer om varför de ändrade just den emoji, men i ett inlägg på sin blogg skrev företaget: ”De behövde känna sig mer mänskliga, mer personliga, mer uttrycksfulla. Det var dags för en betydande uppdatering och Microsoft satsade på styrkan i sitt designspråk. ”

När Engadget frågade om orsaken var det svaret de gav. ”Vår avsikt med varje glyf är att anpassa sig till den globala Unicode-standarden, och den tidigare designen överensstämde inte med branschdesigner eller våra kunders förväntningar på emoji-definitionen. Vi kommer att fortsätta arbeta med Unicode Consortium för att förfina och uppdatera siffror som speglar kundernas behov, feedback och stöder ett konsekvent system som fungerar över den digitala världen. ”

Intressant nog verkar det som om Google inte kommer att göra något annorlunda eftersom pistolemoji på Android-tangentbordet fortfarande håller fast.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Microsoft.