Microsoft försökte köpa Facebook för 24 miljarder dollar

Microsoft Translator uppdaterad med offline AI-översättningar

Microsoft-tecken
Många företag försökte köpa ut Facebook när det gradvis blev populärt och det var uppenbart att det skulle förvandlas till en behem i sin egen rätt, vilket det säkert är just nu. Yahoo försökte köpa det framväxande sociala nätverket redan 2006 för 1 miljard dollar men erbjudandet accepterades inte. Microsoft gjorde ett mycket mer generöst erbjudande under 2010 och då hade Facebook redan sett en enorm tillväxt, men medgrundare och VD Mark Zuckerberg sköt ner erbjudandet på 24 miljarder dollar.

När Yahoo gjorde sitt bud på 1 miljard dollar på Facebook var det sociala nätverket bara två år gammalt och då kunde bara de som hade en .edu-e-postadress få tillgång.

Under 2010 var Facebook öppet för världen och tog in tiotusentals nya användare varje månad. Företaget var också ett par år borta från sin börsintroduktion som skulle förvandla det till en annan teknikjätte.

Ex-Microsofts vd Steve Ballmer var på CNBC för ett par dagar sedan och pratade om några av de företag som Microsoft förvärvade under denna klocka. Medan han påpekade att Microsoft aldrig riktigt var intresserad av att köpa Twitter sa han att företaget hade all avsikt att köpa Facebook.

På frågan hur mycket företaget var villigt att betala för det sociala nätverket redan 2010 sa Ballmer: ”Jag tror att 24 miljarder dollar när företaget var lite bitigt och [Zuckerberg] sa nej.” Ballmer sa också att han respekterar Zuckerbergs beslut att inte acceptera erbjudandet.

Facebook har nu en börsintroduktion på 378 miljarder dollar efter börsintroduktionen och med företagets aktier som nått en rekordhög nivå är hans andel i det sociala nätverket nu värt nästan 57 miljarder dollar och cementerar sin plats som en av de rikaste männen på planeten.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Facebook och Microsoft.