Microsoft har börjat nedgradera OneDrive-lagring till 5 GB

OneDrive för Android stöder nu fingeravtryckslåsning

onedriveDu kanske kommer ihåg att förra året meddelade Microsoft att de på grund av missbruk av systemet har beslutat att minska mängden gratis OneDrive-utrymme de gav till sina användare. Det var ursprungligen tänkt att sjunka till 5 GB för alla, men de ändrade sig senare och sa att användare kunde registrera sig för att välja schemat där du istället skulle få 15 GB.

Nu för de av er som glömde, antar vi att du inte har tur eftersom enligt Engadget verkar det som om Microsoft redan har börjat nedgradera vissa användare till 5 GB lagringsutrymme. Det fanns två datum som Microsoft uppgav att detta skulle hända: den 13 juli och den 27 juli, vilket innebär att det finns vissa användare som har turen att redan har nedgraderats.

Microsoft har redan skickat ut e-postmeddelanden till användare för att meddela dem att deras lagring har minskat. För dem som har mer än 5 GB lagrad på OneDrive har det e-postmeddelande som Microsoft skickat till användare uppgett att ni har 14 dagar på er att få kontroll över lagringsutrymmet. Om du inte gör det blir ditt konto skrivskyddat, vilket innebär att du kan komma åt dem, men inte längre ladda upp dem.

De uppgav också att om du fortfarande inte adresserar det efter ett år kan innehåll i ditt OneDrive-lager raderas.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Microsoft och Onedrive.