Microsoft introducerar enkel inloggning via Skype-alternativ till sina tjänster

Microsoft introducerar Skype-möten

skype-mötenFöretag som Google och Facebook tillåter vanligtvis användare att använda sina inloggningsuppgifter för att registrera sig eller logga in på vissa tjänster, vilket ärligt nog minskar mycket tid när det gäller att registrera sig och fylla i formulär. Nu ser det ut som Microsoft kommer att testa det själva eftersom de har meddelat ett enda inloggningsalternativ med Skype.

Skype är Microsofts kommunikationsplattform och intressant nog vill Microsoft tillåta att Skype-användare kan använda sitt Skype-namn för att logga in på andra Microsoft-tjänster. Det betyder att du inte behöver jonglera flera konton eftersom ditt Skype-namn (och lösenord) räcker för att du ska kunna logga in på en mängd olika Microsoft-tjänster.

Enligt Microsofts tillkännagivande, ”Vi har arbetat för att föra Skype och Microsoft närmare varandra och är glada att meddela att snart kommer du att kunna använda ditt Skype-namn för att logga in på andra Microsoft-tjänster som Xbox, Office och OneDrive. Med en enda inloggning (och en e-postadress för vissa tjänster) kommer du snart att ha kul på Xbox Live, komma åt dina foton och dokument via OneDrive, kolla din e-post på Outlook.com och ansluta till dina vänner och familj på Skype.”

Naturligtvis är användare mer än välkomna att inte använda Skype men som vi sa är alternativ för enkel inloggning praktiska. När det gäller de som redan äger Microsoft-konton sa en Microsoft-talesman till ZDNet, “Från och med nästa vecka när denna funktion aktiveras, om du redan har ett Microsoft-konto, rekommenderar vi att du uppdaterar det med ditt Skype-konto.”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Microsoft och Skype.