Microsoft köper LinkedIn för 26,2 miljarder dollar

LinkedIn-integration med Word gör det enkelt att skriva

microsoft-linkedin-förvärv

Microsoft har just meddelat att det kommer att förvärva ett professionellt socialt nätverk LinkedIn för 26,2 miljarder dollar. Programvarujätten köper LinkedIn i en kontanttransaktion till 196 USD per aktie. Inga större strukturella förändringar kommer att genomföras omedelbart. LinkedIn VD Jeff Weiner behåller sin position och rapporterar direkt till Microsofts vd Satya Nadella. LinkedIn kommer också att behålla sitt eget varumärke och självständighet.

Microsoft har bara nyligen meddelat affären som ännu inte godkänts av styrelsen för båda företagen. Microsoft vill stänga LinkedIn-förvärvet senare i år.

Detta råkar vara det första stora köpet som Microsoft har gjort under ledning av Satya Nadella som tog över topplaceringen från Steve Ballmer för över två år sedan. Microsoft ser detta förvärv som att sammanföra “världens ledande professionella moln” med “världens ledande professionella nätverk.”

Microsoft har inte detaljerat vad de planerar att göra med sitt senaste förvärv, men det är uppenbart att företaget vill förbättra sin närvaro inom sociala nätverk. LinkedIn används av över 400 miljoner människor över hela världen för nätverkande, jobb och kontakt med gamla kollegor. Det finns massor av data som Microsoft kommer att få tillgång till som en del av detta förvärv och det kommer säkert att ha planer på att få ut det mesta av sitt köp på 26,2 miljarder dollar.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Linkedin och Microsoft. Källa: linkedin