Microsoft låter nu användare använda Skype utan ett konto

Microsoft låter nu användare använda Skype utan ett konto

Ett av problemen med att använda onlinetjänster är att du vanligtvis måste registrera dig för ett nytt konto. Det är därför som enstaka inloggningsalternativ som att använda din Facebook- eller Google-referens kan spara mycket tid, men tänk om du hellre inte vill länka dina Facebook- eller Google-konton till vissa appar eller tjänster?

Facebook avskaffade behovet av ett konto för Messenger, och de goda nyheterna för dem som kan behöva använda Skype då och då är att Microsoft har meddelat att från och med idag kommer användarna inte längre att behöva ett Skype / Microsoft-konto för att använda tjänsten. Allt de behöver göra är att gå vidare till Skypes webbplats och gå som gäst. De får välja sitt eget namn och också delta i alla Skypes funktioner som röst- och videosamtal.

Men den enda nackdelen här är att dina konversationer bara kommer att pågå i 24 timmar, vilket innebär att om du vill behålla en chatthistorik måste du hitta något sätt att ladda ner loggarna manuellt. Vi antar att detta kan vara användbart för personer som bara behöver Skype för vissa händelser, så istället för att behöva jonglera fler konton och lösenord för att komma ihåg, kommer det att låta dem hoppa in och ut ur appen utan mycket krångel.

Som vi sa är funktionen nu live så fortsätt till Skypes webbplats om du vill ta den för en snurr.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om appar, Microsoft och Skype.