Microsoft & Legendary Team Up för att ta filmkaraktärer till HoloLens

Alla Windows 10-datorer kommer att ha HoloLens-support från och med nästa år

Att titta på filmer i virtuell verklighet kan erbjuda en mycket uppslukande upplevelse. Det skulle nästan vara som om du är på bio, minus de gråtande barnen och minus de irriterande filmbesökarna som glömmer att sätta sina telefoner på tysta. Men filmer i augmented reality kan också erbjuda en uppslukande och dynamisk upplevelse.

Detta verkar vara vad Microsoft och Legendary siktar på eftersom båda företagen nyligen har meddelat ett partnerskap som skulle se Legendary få liv till filmkaraktärer med HoloLens. Enligt Emily Castel, Chief Marketing Officer på Legendary, “Microsoft HoloLens låter oss ta med karaktärer från de världar vi skapar till den verkliga världen.”

Castel tillägger, ”Våra fans får interagera och ha kul med våra karaktärer på ett helt nytt sätt, vilket ger dem en unik upplevelse som de kan dela med sina vänner via video och sociala medier. Det här är spännande för oss och för de skapare vi arbetar med. ” Ett bra exempel var faktiskt under Hollywood-premiären av Warcraft-filmen där fans fick interagera med en hologramversion av Orgrim Doomhammer.

Faktum är att när Microsoft nu låter någon köpa HoloLens, skulle det öppna upp dörren för fler liknande initiativ i framtiden. Under tiden kan du kolla in ett exempel på HoloLens och Warcraft i aktion i videon ovan.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Augmented Reality (AR), Hololens, Microsoft och filmer.