Microsoft ryktas för att arbeta med en svag konkurrent

Microsoft ryktas för att arbeta med en svag konkurrent

skype-lagTidigare i år ryktes det att Microsoft hade funderat på att förvärva Slack, men tydligen var Microsofts högre ups inte helt övertygade om idén, varför det inte hände. Nu verkar det som om Microsoft istället för att förvärva Slack kan överväga att bygga sin egen konkurrent som heter Skype Teams.

Detta är enligt en rapport från MSPowerUser som påstår sig ha hört från en källa att Skype Teams i grunden är Microsofts svar på Slack. Om du inte känner till Slack är det en meddelandeplattform som används av team för att kommunicera med varandra och den har också fått lite ånga. I mars tillkännagav Slack faktiskt sina planer på att introducera funktioner som skulle göra det till en potentiell Skype-rival.

Enligt rapporten kommer Skype Teams med funktioner som liknar Slack, som att tillåta användare att chatta i olika grupper inom ett team som heter ”Channels”. Plattformen sägs också ha gängade konversationer, en funktion som saknas på Slack. Med tanke på att detta i huvudsak också är en Skype-produkt har Microsoft planer på att inkludera några av Skypes kärnfunktioner, till exempel videosamtal.

Det finns inget ord om när den påstådda Skype Teams-appen kommer att lanseras, men MSPowerUser hävdar att Microsoft testar appen internt och att om och när den startar, kan den initialt erbjudas Office 365-prenumeranter innan den görs tillgänglig för alla andra.

Arkiverat i Allmänt> Rykten. Läs mer om appar, Microsoft och Skype.