Microsoft säger att Silverlight fortfarande utmärker sig där HTML5 släpps

Microsoft säger att Silverlight fortfarande utmärker sig där HTML5 släpps

Även om Microsoft investerar i HTML5-teknik och bygger sina stationära webbläsare på HTML5, säger företaget att dess multimediarika Silverlight-plugin kan ta webben till djupare platser än HTML5. Silverlight-teknik, som Flash, har inte fått mycket uppmärksamhet på senare tid med den ökande drivkraften bakom HTML5, men för Microsoft har Silverlight fortfarande möjlighet att utvidga webben långt utöver vad HTML5 kan.

Enligt Brad Becker från Microsoft, ”På webben har syftet med Silverlight aldrig varit att ersätta HTML; det är att göra saker som HTML (och andra tekniker) inte kunde på ett sätt som var lätt för utvecklare att utnyttja. Microsoft är fortsatt engagerat i att använda Silverlight för att utvidga webben genom att möjliggöra scenarier som HTML inte täcker. ”

Silverlight är värdefullt för affärs- och konsumentanvändning och kommer att vara lätt för utvecklare att anta enligt Microsoft. Tekniken kan användas för att skapa företagsappar, premium multimediaupplevelser och konsumentspel. Dessutom erbjuder Silverlight HD-videostreamingfunktioner, DRM- och innehållsskydd, 3D-video och smidigare, skalbar streaming.

Becker säger att HTML5 och CSS3 kommer att bli sämre innan det blir bättre bara för att specifikationerna fortfarande måste slutföras, medan Silverlight redan finns där som ett standardbaserat alternativ och kommer att fungera i flera webbläsare. ”För att HTML5 ska kunna riktas riktas in måste specifikationen stabiliseras, webbläsare måste alla implementera specifikationerna på samma sätt och över en miljard människor måste installera en ny webbläsare eller köpa en ny enhet eller maskin. Det kommer att ta ett tag. Och när HTML5 i stort sett kan inriktas kommer Silverlight att ha utvecklats avsevärt. ”

Filed in Web. Läs mer om Browser, Flash, Html5 och Silverlight.