Microsoft Teams är en slapp rival som lanserades av Redmond idag

Gratis Microsoft Teams-version enligt uppgift utvecklas

Det hade tidigare rapporterats att Microsoft arbetade med en Slack-rival och företaget har verkligen meddelat en idag. Microsoft Teams är den nya Slack-rival från Redmond som lanserades idag. Microsoft har lanserat det som en tjänst som kopplas till befintliga Office 365-prenumerationer. Företaget beskriver Microsoft Teams som en chattbaserad arbetsyta med tonvikt på samarbete i realtid.

Microsofts vd Satya Nadella sa att den här nya tjänsten kommer att “tillsammans chatta, möta, anteckningar, Office, Planner, PowerBI och en mängd tillägg och applikationer för att hjälpa team att få arbete gjort.”

Företaget har djupt integrerat team i Office-appar och Skype. Företag kan till och med få integration med Power BI, SharePoint och Planner. Användare kan söka över filer, personer och chattar i Teams precis som de kan på Slack. Meddelanden kommer att tillhandahållas av Microsoft via Exchange-integration.

Microsoft har också lanserat ett utvecklingsprogram idag som gör det möjligt för tredjepartsutvecklare att skapa nya integrationer och upplevelser för Teams, inklusive men inte begränsat till bots.

Office 365-kunder i 181 länder över hela världen kan förhandsgranska Microsoft Teams från och med idag på 18 språk. Microsoft Teams kommer att ingå i Office 365 Business och Enterprise-sviter så småningom, den allmänna tillgängligheten av denna nya tjänst planeras till början av nästa år.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Microsoft och Slack. Källa: blogs.office