Microsoft utvecklar enligt uppgift en Skype för alla plattformar

Microsoft introducerar Skype-möten

skype-möten
Skype är en av de mest använda kommunikationsplattformarna över hela världen. Du kan använda det för att prata med mormor och vissa företag i Kina kan använda det för att få kontakt med kunder i USA. Skype vänder sig till hundratals miljoner människor över hela världen på en mängd olika plattformar. Detta gör funktionsparitet över alla dessa plattformar till huvudvärk. Microsoft kan göra saker lättare för sig själv genom att lansera en ny Skype-klient för alla plattformar.

Rapporten följer Microsofts nedläggning av ett Skype-kontor i London och uppsägningar av 220 anställda. Tydligen fattades beslutet att stänga kontoret i London när företaget går mot en ny universal Skype-klient för alla plattformar.

Det är vettigt när du tänker på det. Skype finns för närvarande som en Universal Windows Platform-app för Windows 10, en stationär app för datorer som drivs av andra iterationer av Windows, som en separat app för iOS och Android, som en Windows Phone-app för smartphones som drivs av Windows Phone 8.1 eller lägre, som en modern app för Windows RT och det finns till och med separata appar för macOS och Linux förutom Skype på webben.

Det är mycket att hantera och förenkling går verkligen i företagets fördel. Arstechnica rapporterar att Microsoft utvecklar en ny “Skype for Life” -klient som kommer att vara plattformsfri och kompatibel med Windows, Mac, Linux, iOS och Android. Denna klient utvecklas enligt uppgift på Microsoft HQ i Redmond och nu när detta är huvudfokus för Skype är många av de team som arbetade med andra versioner av Skype nu överflödiga. Därav stängningen och uppsägningarna i London.

Microsoft har inte bekräftat något av detta officiellt så ta det med ett saltkorn, även om det är vettigt att helt enkelt Skype till bara en klient.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Skype.