MIT-forskare som vill göra förstärkt verklighet mer interaktiv

MIT-forskare som vill göra förstärkt verklighet mer interaktiv

Augmented reality verkar som ett trevligt sätt att blanda virtuell och verklig värld tillsammans, och Pokemon GO är ett bra exempel på användningen av augmented reality-teknik. Den enda nackdelen är dock att de virtuella objekten inte nödvändigtvis interagerar med de verkliga världsobjekten, vilket betyder att det fortfarande är lite ojämnhet mellan båda teknikerna.

Det verkar dock som att forskare vid MIT: s datavetenskap och artificiell intelligenslaboratorium (CSAIL) har kommit på ett sätt att göra augmented reality mer interaktiv. Dubbed Interactive Dynamic Video, skapar ett sätt för virtuella objekt att påverka verkliga objekt, som du kan se i videon ovan.

Enligt doktorand Abe Davis från CSAIL, ”Denna teknik låter oss fånga objektens fysiska beteende, vilket ger oss ett sätt att leka med dem i virtuellt utrymme. Genom att göra videor interaktiva kan vi förutsäga hur objekt kommer att svara på okända krafter och utforska nya sätt att engagera sig i videor. ”

Faktum är att videon nedan uppladdad av Davis visar hur spel som Pokemon GO kan dra nytta av denna teknik, där Pokemon inte bara kommer att läggas över i den verkliga världen, men deras handlingar i spelet har potential att påverka deras omgivning (åtminstone vad synlig på skärmen).

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Augmented Reality (AR) och Science.