MITs sensornätverk kan berätta vilken enhet som förbrukar mest ström

MITs sensornätverk kan berätta vilken enhet som förbrukar mest ström

Bildkredit - Bryce Vickmark

Bildkredit – Bryce Vickmark

Med våra hem fyllda med alla typer av elektroniska enheter är det ibland lite svårt att säga vilken enhet som förbrukar mest elektricitet. Det betyder att du antingen måste experimentera med olika enheter och vänta på nästa månads räkning, eller så måste du anställa en elektriker som sedan installerar specialutrustning åt dig.

Det senare är uppenbarligen inte perfekt för dem som hyr, men om kraftövervakning är något du tror att du behöver, kan MIT ha lösningen för dig. Genom att skapa sensorer på samma sätt som stämplar kan dessa sensorer enkelt installeras runt ditt hem, vilket skapar ett nätverk av sensorer för att övervaka strömförbrukningen för dina elektroniska enheter.

Dessa sensorer är utvecklade med stöd från marinen och kan upptäcka strömförbrukning från enskilda prylar baserat på deras unika signaturer. Uppgifterna, till exempel när de slås på / av, kan skickas till en app och visas i realtid, vilket innebär att användare kan övervaka när exakt på dagen och just nu förbrukas ström.

Enligt Dr Steven Leeb, en MIT-ingenjörsprofessor, ”Med vårt system kan du installera beröringsfria sensorer med dragkedjor eller till och med kardborreband och använda signalbehandling för att mäta strömförbrukningen. Det är snabbt, enkelt och mycket billigare. Det kan också fungera som ett sätt att berätta när utrustning behöver underhåll eller bytas ut. ” Tyvärr just nu verkar det som om detta system har utvecklats mer för militären och mindre för hemanvändare, men vi skulle inte bli förvånade om tekniken kunde anpassas en dag.

Arkiverat i Allmänt> Hem. Läs mer om vetenskap.