Mobil Internetanvändning har överträffat skrivbordet för första gången

Samsung Galaxy S7 får nu bara kvartalsvisa säkerhetsuppdateringar

galaxy-s7-design_03Medan våra mobiltelefoner är viktiga för oss får många av oss också vårt arbete gjort på våra datorer, vilket verkar tyda på att kanske både mobila och stationära plattformar är lika viktiga. Men dessa dagar verkar det vara mer fokus på mobilen, och ett bra exempel skulle vara Google att börja tillhandahålla dedikerade sökresultat för mobilen.

Det visar sig att det kan ha varit ett smart drag eftersom det enligt de senaste siffrorna från StatCounter Global Stats verkar som för första gången någonsin har mobilt internetanvändning överträffat det för stationära datorer. Vad detta betyder är att antalet personer som använder sina mobila enheter för att surfa på nätet faktiskt är mer än de som sitter framför sina datorer.

Baserat på deras antal svarade mobil- och surfplattor för 51,3% av internetanvändningen i oktober, jämfört med 48,7% för stationära datorer. Enligt Aodhan Cullen, VD för StatCounter, “Detta bör vara en väckarklocka, särskilt för småföretag, ensamhandlare och yrkesverksamma att se till att deras webbplatser är mobilvänliga.”

“Mobilkompatibilitet blir allt viktigare inte bara på grund av ökande trafik utan också för att Google gynnar mobilvänliga webbplatser för sina mobila sökresultat.” Google har verkligen börjat gynna webbplatser som har mobilvänligt innehåll, till exempel genom att markera dem som “mobilvänliga” i sökresultaten.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Survey.