Mobila enheter överträffar datorer i WiFi-användning

Mobila enheter överträffar datorer i WiFi-användning

Skulle du bli förvånad om du fick reda på att fler använder sina telefoner för WiFi-åtkomst istället för sina datorer? Om du inte är det kan jag inte skylla på dig för att uppriktigt sagt nuförtiden kan allas smartphone göra de flesta av de grundläggande funktionerna på en dator, till exempel redigera dokument, kontrollera / svara / skicka e-post, snabbmeddelanden, ladda upp foton, kolla på sociala nätverkssajter, surfa på nätet, etc, så om du inte vill köra några Crysis 2 gör din telefon ganska mycket vad du kan göra på datorn.

Enligt en undersökning av Meraki verkar det som om en chockande 60% av dem tar ut internet via sina telefoner, vilket var dubbelt så mycket som förra året, där endast en tredjedel av de personer som de undersökte sa att de använde sina telefoner för mobil internetåtkomst. Att erbjuda gratis allmän WiFi börjar bli allt vanligare också och fler offentliga områden erbjuder gratis WiFi, till exempel vissa parker i New York City, vilket var ett initiativ som nyligen lanserades AT&T.

Jämfört med att behöva bära en dator med dig är det så mycket bekvämare att ha en mobiltelefon eftersom det inte är en extra enhet som du måste ta ut med dig, spelar ingen roll om det är en 11-tums MacBook Air, den är fortfarande en mer enhet måste du ha med dig, medan din mobiltelefon antagligen bara sitter i fickan eller handväskan, redo att skjuta upp på ett ögonblick. Naturligtvis är det förmodligen inte lika bekvämt som att ha ett komplett tangentbord eller en fin stor bildskärm för att redigera dina dokument / bilder men det är det “pris” vi måste betala för bekvämlighet. Även Apple och Microsoft börjar känna igen detta som vi kan se i designen av OS X Lion respektive Windows 8.

Sparad i mobiltelefoner> Datorer> Surfplattor> Webb. Läs mer om Netbooks, smartphones, surfplattor och WiFi.