MobileMe / iCloud-nätfiskebedrägerier ökar igen

MobileMe Phishing

MobileMe-nätfiske

Apple tillkännagav sina avsikter att ersätta MobileMe med iCloud tidigare i år på WWDC 2011, och inte långt därefter började nätfiskebedrägerier som utnyttjar den här uppdateringen öka. Även om det inte var så stort då, verkar det som om dessa nätfiskebedrägerier har börjat stiga igen, enligt en rapport från MacRumors.

Tydligen får ett antal av sina läsare e-postmeddelanden som berättar för dem att besöka en webbplats för att uppdatera sitt MobileMe-konto så att de kan göra övergången till iCloud. På webbplatsen får användarna textrutor för att mata in uppgifter som deras namn, adresser, kreditkortsinformation och lösenord – användbar information som nätfiskare kan använda för att ta bort internetbedrägerier.

Medan sunt förnuft och erfarenhet vanligtvis kommer att hålla de flesta borta från sådana webbplatser och ge bort deras detaljer, vet många fortfarande inte skillnaden mellan ett legitimt e-postmeddelande och en bluff. Läsare, om du har fått e-post som liknar det som beskrivs ovan, kom ihåg att det är en nätfiskebedrägeri, och det skulle vara bäst om du bara ignorerar dem i framtiden.

Falsk Apple-webbplats

Arkiverad i Apple> Webb. Läs mer om Apple Inc, Icloud, Mobileme, Phishing och Scam.