Mobilwebbläsaren Skyfire 0.8 släppte, öppnar grindarna för full-desktop surfupplevelse för mobil

Mobilwebbläsaren Skyfire 0.8 släppte, öppnar grindarna för full-desktop surfupplevelse för mobil

Mobilwebbläsaren Skyfire 0.8 släppte, öppnar grindarna för full-desktop surfupplevelse för mobil

Vi har pratat om Skyfire förra året när de var i privat beta. Skyfire 0.8 är en gratis webbläsare (fortfarande i beta) för mobiltelefoner som ger en fullständig skrivbordsupplevelse. Jag vet, du har hört det tidigare, men låt mig förklara hur Skyfire fungerar.

Innan webbinnehållet når din mobiltelefon (html, video, musik …) behandlas det med Skyfire av en webbserver (en dator) som krymper innehållet och formaterar det innan det skickas till telefonen. I den mest grundläggande förenklingen kan du tänka på det som ett “fjärrskrivbord” för mobil surfning.

Idag är “serverassisterad” mobil surfning i grunden bättre på många sätt: den kan ge en fullständig surfupplevelse på skrivbordet, eftersom den verkligen körs på en stationär PC! För det andra är den kompatibel med * allt *, ur lådan! Flash, Silverlight, Quicktime, Windows Media Player, Real Media. Du heter det. Den andra stora fördelen är att det finns färre http-förfrågningar (ett par?) Jämfört med att ladda en genomsnittlig sida (50-100 förfrågningar är inte onormalt). Varje begäran introducerar viss latens (250ms med 3G) och saktar därför in sidladdningen. Genom att generera mindre trådlösa förfrågningar har Skyfire en naturlig fördel jämfört med konkurrenter som inte är serverassisterade.

Skyfire fungerar otroligt bra: sidorna laddas snabbt och det går till och med snabbt att titta på video ordentligt. Jag hade ingen iPhone till hands, men jag slår vad om att Skyfire är snabbare för det mesta. För att kunna läsa text kan du välja en del av sidan och zooma. Du kan helt enkelt välja zoomnivå och bläddra på sidan, eller så kan du välja ett “block” av innehåll och zooma in. Det fungerar bra, eftersom webbsidor tenderar att delas i logiska block.

Nu när betaversionen har blivit offentlig kan alla registrera och ladda ner Skyfire. Men just nu fungerar det bara på Windows Mobile. Symbian S60-versionen bör följa inom kort. För närvarande finns det ingen Blackberry-version i horisonten.

Den informella demo som vi fick för några veckor sedan var helt fantastisk. Vid den tiden sparkade jag mig själv för att jag använde en Blackberry. Jag försökte några webbplatser, inklusive den fullständiga versionen av skrivbordsversionen av vårt publiceringsback-end och vårt webbhotelladministrationsgränssnitt, och jag kunde verkligen få saker gjort. Skyfire ensam skulle vara en bra anledning för mig att gå tillbaka till Windows Mobile. Om du försöker, släpp en kommentar nedan och dela dina tankar.

Filed in Cellphones> Top Stories> Web ..