Moto G (2014) Granskning

moto-g-2014-review-9

Moto G (2013) är Motorolas hittills bästsäljande smartphone trots budgetstatus och specifikationer. Hur förbättrar du den bästsäljande enheten om du är Motorola? Det verkar som om du håller samma utestående $ 179,99 upplåst enhetsprissättning, samma interna hårdvara och förbättrar de funktioner som folk vill ha: en större skärm, bättre ljud, bättre kamera och kasta i en microSD-kortplats för lagringsutvidgning.

Om historien upprepar sig har den nya Moto G (2014) potential att bli Motorolas nya bästsäljande smartphone.

Sammanhang

Medan jag är kraftanvändare närmar jag mig denna recension med en budgetmedveten synvinkel. Moto G kommer inte att vara ett kraftpaket som konkurrerar med avancerade premium-smartphones som Moto X (2014), Galaxy S5 eller HTC One (M8).

Moto G (2014), som förra årets modell, är utformad för att vara en “tillräckligt bra” smartphone; tillräckligt bra för att titta på HD-videor, tillräckligt snabbt för att surfa på nätet och använda sociala medier som Twitter och Facebook, och acceptabla för att ta anständiga bilder.

I ett nötskal: Moto G (2014) är utformad för att göra alla grunderna och göra dem bra, men inte vid högsta prestanda.

Design (budget)

Från vänster till höger: Moto X (2013), Moto G (2014) och Moto X (2014)

Från vänster till höger: Moto X (2013), Moto G (2014) och Moto X (2014)

Moto G (2014) har i stort sett varit oförändrad från Moto G (2013) -modellen. Att låna från ett annat företag är enheten fortfarande unapologetically plast. Det är lite bredare och längre och tyngre, men det är förväntat eftersom skärmstorleken hoppade upp från 4,5 tum till en 5 tum.

Kurvan på baksidan utbuktar från 6-11 mm beror från botten till mitten. Liksom Moto X (2014) och förra årets Moto X och G, känns designen lite obalanserad bara när man tittar på sin profil, men när du håller enheten i handen kommer allt samman.

På enhetens övre och nedre ram sitter nu två högtalare för stereoljud; högtalaren på Moto G (2013) var liten och på baksidan. Ljud är tydligare eftersom det inte skjuter ut mot ditt ansikte och är en välkommen förbättring.

moto-g-2014-recension-9

Det bakre locket är utbytbart och dyker upp direkt genom att ryckas från Micro USB-porten. Det är ett konstigt sätt att bända av bakstycket, och jag blir alltid rädd för att jag kan hamna sönder eller skada USB-porten.

Moto G (2014) har en microSD-kortplats för lagringsutvidgning

Moto G (2014) har en microSD-kortplats för lagringsutvidgning

När locket är avstängt har du tillgång till micro SIM-kortplatsen och en microSD-kortplats. En av de mest eftertraktade funktionerna från kunder som köpte original Moto G (2013) var en expansionsplats för lagring och nu levereras Motorola. Som jag nämnde i min praktiska förhandsgranskning kan du bara lägga till ett 32 GB microSD-kort i. Så om du får 8 GB-modellen kan du utöka det till 40 GB, och om du får 16 GB kan du utöka det till 48 GB.

Moto G (2014) Flip Shell Covers

Moto G (2014) Flip Shell Covers

Display (bra)

Vänster till höger: 4.7

Vänster till höger: 4,7 ″ Moto X (2013) med 720p, 5 ″ Moto G (2014) med 720p och 5,2 ″ Moto X (2014) med 1080p

Förutom lagringsutbyggbarhet och stereohögtalare, säger Motorola att Moto G-kunderna ville ha en större skärm eftersom större skärmar är ilska nu. Det är en sorglig verklighet, men det är sant. Det som verkade vara överdrivet dumt är nu normen. För de flesta Moto G-ägare kommer enheten att vara deras huvudsakliga datorenhet, och som sådan gör en stor skärm definitivt en skillnad.

Moto G (2014) 5-tums IPS-skärm kan bara beskrivas som bra. Skärmen är 0,5 tum större (diagonalt) jämfört med Moto G (2013) och har exakt samma upplösning på 1280 x 720, men pixlarna är inte packade lika tätt: 294 PPI mot 329 PPI på 2013-modellen.

Foton och teckensnitt ser lite sämre ut på Moto G (2014) med droppdensitetsfallet, men färgåtergivning är fortfarande acceptabelt. Men jag antar att de flesta inte ens kommer att se skillnaden om de inte verkligen jämför de två.

Prestanda (Samma som förra året)

Moto G (2014) har exakt samma interna tarmar som Moto G (2013) -modellen. Den har samma 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon 400 fyrkärniga processor, Adreno 305 450 Mhz GPU och liten 1 GB RAM. Motorola hade ett helt år, och det beslutade att uppdatera de interna specifikationerna inte var tillräckligt viktigt i år.

Jag är inte säker på hur jag känner för det. Som konsument skulle jag bli förbannad. En nyare enhet bör ha bättre specifikationer, inte år gamla.

moto-g-2014-geekbench3-multicore-poäng

Genom att köra Geekbench 3-testet som testar prestanda för en och flera kärnor fick Moto G (2014) 337 och 1110 på poängen. Det är i linje med den ursprungliga Moto G (2013) som fick en 333 på enkärnig test och en 1116 på flerkärnig test. Det är också fortfarande betydligt mindre kraftfullt än förra årets Moto X (2013).

GFXBench 3.0, ett riktmärke för GPU: n kunde bara poängen 254 (4,1 fps) på Manhattan-testet, men kunde inte slutföra Manhattan Offscreen-testet eftersom det hade slut på minne. Istället körde vi 3DMark-riktmärket, som också testar för GPU och fick detta:

moto-g-2014-3dmark

Som du kan se ligger den långt efter flaggskeppsenheter med snabbare processorer.

Vad översätter det exakt till i verkliga livet? Jag kunde 3D-grafikintensiva spel som Asphalt 8: Airborne, Dead Trigger 2 och Injustice med lite fördröjning. Det är inte silkeslen som du skulle få med en Qualcomm Snapdragon 801-utrustad smartphone, men spelen är spelbara.

Batteri (bra)

moto-g-2014-batteridiagram

Moto G (2014): s batteri förblir samma 2070 mAh som 2013-modellen, och det är ett mindre problem eftersom den större skärmen sippar lite mer kraft än den gamla Moto G. Frånvaron av 4G LTE hjälper till att bekämpa batteridränering. men det hade varit trevligt för Motorola att äntligen göra batteriet avtagbart. Kom ihåg att Moto G (2014) riktar sig till kunder med en stram budget och regioner som inte är lika utvecklade. Denna kategori har vanligtvis inte samma tillgång till att ladda en smartphone som alla andra.

Med medium till tung användning kunde jag bara pressa ut i genomsnitt 8 timmars batteritid ur Moto G (2014). På dagar såg jag inte YouTube-videor, lyssnade inte på musik och slog inte på Instagram och Facebook för mycket, jag kunde driva det till 9,5 timmar. Moto G (2013) var en imponerande liten kille med ganska bra batterilivslängd (jag känner människor som får 10-11 timmar på måttlig till lätt användning). Moto G (2014) tar ett steg tillbaka i denna avdelning.

Kamera (bättre)

moto-g-2014-recension-7

Motorolas smartphones är inte kända för sina fantastiska kameror. Jag skulle gå så långt för att säga att de är ganska mediokra. Moto G (2013) hade en genomsnittlig kamera, med vår redaktör Hubert Nguyen som säger att 5-megapixel-stillbilderna “inte är så skarpa” när de visas i större storlekar utanför smartphone-skärmen.

Moto G (2014): s bakre kamera är nu en 8-megapixel och den framåtvända kameran är nu en 2-megapixel; de är båda bättre än tidigare, förmodligen, men inte utestående på något sätt. Det finns märkbar slutartid från det ögonblick du trycker på skärmen för att spara den i kamerarullen, vilket är oförlåtligt 2014.

Bilderna är fortfarande snygga, de flesta bilder jag tog ser mjuka ut. Trots den större f / 2.0-bländaren för att släppa in mer ljus är autofokus också otäckt och inte samarbetsvilligt mycket tid. Det bästa är att byta till manuell kontroll för fokus och exponering. HDR är okej, men lämnar fortfarande många överexponerade områden med liten eller ingen detalj, men som alltid varierar varje fotograferingsfall.

moto-g-2014-svagt ljus

Prestanda i svagt ljus är okej i rätt situation, men inte imponerande på något sätt. Detaljer är synliga, men inte skarpa alls när du zoomar in lite. Jag skulle säga att prestandan i svagt ljus är i nivå med en iPhone 4S, när den hålls med en stadig hand.

Sammantaget är Moto G (2014): s kamera en genomsnittlig upplevelse, för för de flesta är vår smarttelefonkamera vår huvudkamera. Det handlar inte om megapixlar utan bildkvaliteten och Motorola gick för mer upplösning istället för betydligt bättre prestanda i svagt ljus och autofokus. Som sagt, detta är en budgetenhet, och för priset handlar det om vad jag förväntar mig.

På framsidan av videoinspelningen spelar den bakre kameran in bilder med 720p-upplösning vid 30 fps; ingenting att skryta med, igen, men ändå tillräckligt bra.

Programvara (ren Android är snabb)

moto-g-2014-review-os-1

Precis som sin större bror kör Moto G (2014) Android 4.4.4 KitKat utan några fula “skinn” för att dölja den. Detta är ren Android. Du får alla vanliga Google Play-tjänster inklusive Chrome, Gmail, Google Maps, YouTube, Google Nu och mer.

Även med förra årets internals går Android 4.4.4 ganska bra. Att svepa mellan startskärmarna är smidigt och att starta appar är snyggt. Och eftersom det här är en olåst enhet finns det inga bärare-appar från bärare (ja!) Och det kommer garanterat att få Android L när det sjunker senare i år.

På grund av maskinvara med lägre specifikationer har Moto G (2014) återigen inte några av de speciella Motorola-integrationer som finns på Moto X. Så ingen Moto Voice, ingen Moto Display och inga Moto Actions. Det är en bummer eftersom deras tillägg definitivt skulle ha drivit Moto G (2014) till sina gränser när det gäller att köpa attraktivitet. Du får en begränsad version av Motorola Assist, som fungerar som en digital assistent för att veta när du sover eller i ett möte, men det är ingenstans lika mångsidig som att ha de andra Motorola-tjänsterna buntade ihop.

Moto G (2014) har dock en sak som Moto X (2014) inte har: en FM-radio. Jag vet vad du tänker: vem lyssnar fortfarande på FM-radio? Tro det eller inte, det gör många människor, särskilt de i mindre välbärgade regioner. Du måste dock använda ett par trådbundna hörlurar (de fungerar som en antenn) för att kunna använda FM-radion. Min amerikanska AT & T-granskningsenhet kom inte med någon i rutan.

Slutsats (kan inte slå priset)

moto-g-2014-review-1

Som en budgetsmartphone styr Moto G (2014) … igen. Byggkvaliteten, 5-tums skärm och utbytbara omslag kombinerat med det löjligt prisvärda upplåsta priset $ 179,99 är det perfekta receptet för framgång. Jag förväntar mig att Moto G (2014) kommer att sälja som hotcakes i framväxande regioner som Asien och Latinamerika, och platser där 4G LTE-nätverk inte är vanliga.

De som köper Moto G (2014) kommer att kunna göra massor av grundläggande smartphone-aktiviteter på 4G HSPA +. De kanske inte kan göra något seriöst 3D-spel utan att stöta på hårdvaruflasker, men e-post, surfning, lyssna på musik, titta på HD-videor, använda sociala medier och ta okej foton – allt möjligt utan några större hicka.

Övergripande produktbetyg: 8,5 / 10

Filed in Cellphones> Recensioner. Läs mer om Android 4.4.4, Moto G, Moto G (2014) och Motorola.