Mozilla BrowserID: så att du inte behöver komma ihåg oräkneliga lösenord

BrowserID

BrowserIDDet finns så många webbtjänster tillgängliga just nu, var och en kräver en separat inloggning för att kunna använda. Och även om vi vet att det inte är klokt att använda samma lösenord för alla dina olika konton – det är bara så svårt att hålla reda på alla dina olika lösenord, speciellt när du skriver dem på ett papper och klistrar det på din bildskärm inte är bra idé.

Det har funnits ett antal eftermarknadslösningar tillgängliga för nedladdning, men om du loggar in med en dator som inte är din egen, har du inte dessa program för att hålla reda på dina lösenord åt dig. Därför har Mozilla kommit med en egen lösning som heter BrowserID. Fungerar på samma sätt som Facebook Connect – det ger användarna en “en inloggning för varje tjänst” -funktion. Det kräver dock att webbplatser implementerar BrowserID som en del av sin inloggningsprocess. Om de inte gör det är det ganska mycket inte användbart.

BrowserID hävdar dock att det har vissa fördelar jämfört med flera inloggningstjänster som Facebook Connect. Det är säkert och det håller inte koll på var du har loggat in eller vad du har gjort med kontot – ett stort plus om du inte är ett fan av att din onlinehistorik spelas in. Men vi måste bara vänta och se om det antas av internet. Titta på en videointroduktion av BrowserID:

Filed in Web. Läs mer om konto, internet, inloggning, Mozilla och lösenord.