Mozilla Firefox 5 nästan ut genom dörren

Firefox logo

Firefox-logotypFirefox-fans som letar efter en trevlig välsmakande uppdatering av sin favoritwebbläsare har något att se fram emot nästa vecka. Mozilla släppte Firefox 5 RC (Release Candidate) -versionen av webbläsaren igår (detta är steget efter beta och före den slutliga versionen) och meddelade att man planerar att släppa den slutliga versionen av webbläsaren nästa vecka – förutsatt att inga större buggar hittas eller omarbetningar måste göras, vilket vanligtvis är fallet.
Om du inte har följt med Firefox nattliga builds / beta, här är en lista med funktioner som har lagts till i RC-versionen av Firefox 5:

Lagt till stöd för CSS-animationer; Rubrikpreferensen Do-Not-Track har flyttats för att öka upptäckbarheten. Förbättrad prestanda för canvas, JavaScript, minne och nätverk; Förbättrat standardstöd för HTML5, XHR, MathML, SMIL och canvas; Förbättrad stavningskontroll för vissa språk; Förbättrad skrivbordsmiljöintegration för Linux-användare; WebGL-innehåll kan inte längre läsa in texturer över flera domäner; Bakgrundsflikar har setTimeout och setInterval klämts till 1000ms för att förbättra prestanda; och Firefox-växlingskanalomkopplaren som introducerades i tidigare Firefox Beta-uppdateringar har tagits bort.

Om du tänkte – det har bara gått några månader sedan släppandet av Firefox 4; Firefox 6 och 7 förväntas också släppas i slutet av året. Det ser ut som att Mozilla gör ett ganska bra jobb med att matcha Googles utvecklingscykel för sin Chrome-webbläsare.

Filed in Web. Läs mer om webbläsare, Firefox, Mozilla, Release och webben.