Mozilla Firefox Aurora och Beta stöder tillägg

Firefox Aurora/Beta

Firefox Aurora / BetaMozilla har meddelat några nyheter som kommer att göra många tidiga användare av deras Firefox-webbläsare glada människor. De har meddelat att framtida versioner av webbläsaren som är tillgängliga på Aurora och Beta-kanalerna kommer att kunna arbeta med tillägg. Tidigare var användare som ville testa de senaste versionerna av Firefox tvungna att avstå från alla sina favorittillägg när de använde en testversion av webbläsaren. Endast användare med den slutliga versionen av en webbläsare kan använda tillägg.

Det här nya förslaget innebär att den nattliga Firefox-versionen kommer att vara kompatibel med de allra flesta tillgängliga tillägg just nu. Användare måste fortfarande inaktivera kompatibilitetskontrollen för att använda tilläggen (något som användare har gjort för att få tillägg som arbetar med de senaste stabila versionerna av webbläsaren innan utvecklare har uppdaterat dem). Tillägg som är värd på Mozillas webbplats testas automatiskt på Firefox varje natt och kommer att markeras som kompatibla om inte ett problem upptäcks.

De nya tilläggsreglerna träder inte i kraft omedelbart, men det nämndes att Aurora-användare inte kommer att kunna använda tilläggen förrän nästa sex veckors cykel börjar. Detta är också bra nyheter för tilläggsutvecklare som vill arbeta med sina tillägg med test Firefox bygger innan den stabila versionen av webbläsaren släpps. Hur många av er Firefox Aurora-användare är glada över den här nyheten?

Filed in Web. Läs mer om Aurora, Beta, Firefox, Mozilla, Support och webbläsare.