Mozilla skapar ett spel för att lära användare om kryptering

Mozilla skapar ett spel för att lära användare om kryptering

codemoji Numera hör vi termen ”kryptering” kastas mycket runt. Till exempel upptäcktes nyligen att Apple hade levererat den senaste betaversionen av iOS 10 med en okrypterad kärna, och vi är säkra på att några av er undrar vad det är som är problemet? Visst, några av er kan ha en grov uppfattning om vad kryptering är, men om du vill ha mer fördjupad kunskap är Mozilla här för att hjälpa till.

Mozilla har nyligen lanserat ett nytt webbaserat spel som heter Codemoji. Tanken bakom spelet är att lära / utbilda allmänheten om kryptering på ett roligt sätt, istället för att kasta textväggar till användare, varav några till att börja med kan vara helt oklara om teknik. Enligt företaget, ”Mozilla byggde Codemoji tillsammans med våra vänner på TODO, den Turin, Italien-baserade design- och kreativa byrån. Vårt mål: Att utbilda vardagliga internetanvändare om kryptering och grunderna för kryptering. ”

Så hur spelar man Codemoji? I grund och botten simulerar spelet textmeddelanden. Du skriver in det meddelande du vill ha och skickar det sedan till en vän. Meddelandet kommer dock inte att skickas som det är, utan krypteras i form av emojis för att ge användarna en uppfattning om hur kryptering fungerar och därmed utbilda dem på ett roligt sätt och som de känner till (vi ‘ se till att alla har skickat textmeddelanden tidigare, eller hur?).

Enligt Mark Surman, Mozillas verkställande direktör, ”När fler människor förstår hur kryptering fungerar och varför det är viktigt för dem, kan fler stå upp för kryptering när det är viktigast. Detta är avgörande: För närvarande hotas kryptering över hela världen. Från Frankrike till Australien till Storbritannien föreslår regeringar politik som skulle skada användarsäkerhet genom att försvaga kryptering. Och i USA bad FBI nyligen Apple att undergräva säkerheten för sina egna produkter. ”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Mozilla och säkerhet.