MSN TV 2 recension

MSN TV 2 recension


MSN TV 2 recension

Jag har hört talas om MSN TV för många år sedan och då var jag inte riktigt uppmärksam eftersom jag redan hade en dator. Vi har dock nyligen haft möjlighet att testa MSN TV 2, så vi gick för det. I ett nötskal är MSN TV 2 en betalt onlinetjänst som är tillgänglig via en enkel att använda ruta. Det är faktiskt en enkel dator som ligger närmare en kabel-digitalbox. Tjänsten låter användare göra saker som vanligtvis kräver en dator: surfning, e-post, videostreaming och internetradio för att bara nämna några. Hur bra är det och ska du få det?

Lådan
MSN TV 2-rutan är en liten dator som inte kör Windows eller något vanligt operativsystem. Användarna kan inte installera applikationer. Lyckligtvis kommer det med många applikationer. Det är väldigt lätt (4,45 kg) och innehåller ingen aktiv kylning (det är tyst). Lådans överdel har hål från vilka värmen kan komma ut. Det blir lite varmt, men inte riktigt varmt. På framsidan finns det några lysdioder (Light Emitting Diode) som signalerar om enheten är PÅ, ansluten till internet och om det finns nya meddelanden. På baksidan finns ljud / video, USB, Ethernet, Modem och ström kontakter.

Konfiguration
Bara för att låta dig jämföra den här rutan med en dator, här är vad som finns inuti:
CPU: 733Mhz Intel Celeron
Minne: 128 MB
Systemet: Windows CE
Webbläsare: IE 6.0

Visa
MSN TV 2-boxen är avsedd att anslutas till en Standard Definition (SD) TV via en analog signal som kan bäras av en komposit- eller S-videokabel (precis som de flesta videobandspelare eller DVD-spelare). Den ursprungliga upplösningen är cirka 640 × 480 pixlar. Det ser bra ut på de flesta CRT-TV-apparater men på en HDTV i stor storlek ser bilden inte skarp ut.

Internet anslutning
Det är naturligtvis möjligt att ansluta till internet via en befintlig anslutning, eller få en via MSN, för ett pris. Uppringning är ett alternativ, men vi rekommenderar starkt att du använder en bredbandsanslutning för att få en bra användarupplevelse.

Uppstart
Att ansluta enheten till skärmen och till internet var väldigt enkelt. Det fungerade ganska mycket bara. Vi använde en befintlig trådbunden bredbandsanslutning, även om vi också försökte ansluta med WiFi. Tyvärr var vår Microsoft WiFi USB-adapter inte kompatibel med MSN TV 2-lådan, vilket är olyckligt. Endast ett fåtal trådlösa adaptrar fungerar med den här enheten (fullständig lista).

Webbsurfning, e-post och snabbmeddelanden
Jag skulle hävda att dessa tre grundläggande funktioner är anledningen till att människor skulle köpa den. MSN TV 2 gör det möjligt för användare att komma åt alla tre utan behov av en dator. E-post och snabbmeddelanden fungerar utan problem. Det är enkelt och upplevelsen liknar PC-versionerna av Hotmail och MSN Messenger. Webbupplevelsen beror på vilka webbplatser du besöker. Eftersom MSN TV använder en något låg upplösning ser vissa webbplatser inte ut som de var avsedda att. Problem kan gå från nedskalade bilder till saknad navigering.

Multimedia
Användning av multimediafiler (strömmande video, ljud) och anslutning till ett hemnätverk är också möjligt med MSN TV 2. Det finns många videor tillgängliga med MSN TV-tjänsten och streaming fungerar ganska bra. Videor spelas smidigt. Ljudstreaming är uppenbarligen inte ett problem och det finns många internetradiostationer tillgängliga. Den enda nackdelen är att du kanske måste låta din TV vara PÅ för att lyssna på radio om ljudet kommer från de integrerade TV-högtalarna (jag har samma problem med mitt Media Center). Att titta på foton var inte en fantastisk upplevelse med tanke på skärmens låga upplösning.

Allmän
Vi har märkt att systemet var något långsamt att svara på kommandon. Varje gång användaren väljer en åtgärd finns en fördröjning (laddningstid) som kan vara ganska lång. Till exempel, för att gå från att lyssna på internetradio till hemsidan tar det cirka 10 sekunder. Från hemsidan till e-postrutan tar det 5 sekunder. Det använder en bredbandsanslutning, så det kan bli långsammare med uppringning.

Slutsats
MSN TV 2 är väldigt lätt att installera och använda, och beroende på vad du letar efter kan det här vara vad du behöver. Det finns många fler funktioner och vi uppmuntrar dig att gå till MSN TV-demosidan för att kolla in dem. Även om MSN TV ursprungligen designades för användare som inte är dator är MSN TV 2 också byggd för att anslutas till ett hemnätverk, men allt dyrare enheter hanterar multimediafiler bättre. Priset är relativt lågt (jag har sett det gå för $ 100 med rabatt) men du måste betala en månadsprenumeration ($ 10 till $ 22 per månad). För någon som vill ha grundläggande e-post / chattfunktioner utan en fullblåst dator kan det här bara vara perfekt. (Om du installerade MSN TV 2 för dig eller någon i din familj, släpp en kommentar nedan för att dela din upplevelse.)

Filed in Home> Recensioner. Läs mer om hands-on.