Muk-Bang kommer att rycka i form av “Social Eating”

Muk-Bang kommer att rycka i form av

social_eatingNär förmågan att titta på människor live streamar sig själva spela videospel, många hånade tanken. När allt var var kul att titta på andra spela? Men det verkar som om det inte har saktat ner alls. Då dök upp en vurm i Sydkorea som kallades “muk-bang” där människor strömmade sig själva och äter.

Återigen verkade det som en fånig idé, men med populära streamers fick 10 000 dollar i månaden bara för att äta framför kameran, uppenbarligen finns det en efterfrågan där. Nu verkar det som att Twitch också vill komma in på åtgärden och som en del av Twitch Creative har de lanserat en ny kategori “Social Eating”.

Som namnet antyder är detta i grunden Twitch’s take on muk-bangs, vilket faktiskt är intressant eftersom Twitch före lanseringen av denna kanal faktiskt hade sagt att sådana strömmar var förbjudna som en del av deras regler, men vi gissar med detta lanseringen, kanske de har lindrat reglerna lite.

Det blir intressant att se hur väl mottaget den nya kategorin kommer att bli. Efter alla olika regioner har olika intressen, som hur WhatsApp kan vara mer populärt i vissa länder än andra, eller hur det finns vissa länder där BlackBerry fortfarande trivs, och så vidare, men vad tycker ni? Är dessa strömmar du kanske är intresserad av att kolla in?

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Twitch.