Murata föreslår ett nätverkstrafiksystem

Murata föreslår ett nätverkstrafiksystem

murata_traffic_1[CEATEC 2016] När det gäller att förutsäga och tillhandahålla data om trafik på vägen är system som Google Maps och Waze delvis beroende av användarinformation. Men det betyder att det kräver att användare använder sina appar, annars skulle det inte vara lika effektivt. Nyligen på CEATEC visade Murata upp planer för ett nätverkstrafiksystem som de föreslår.

Med hjälp av sensorer som placeras var 500: e meter skapar det ett nätverkstrafiksystem som kan pinga informationen till förare och låta dem veta om det finns tung trafik vid vissa vägar eller i vissa fall även kan användas för att skicka varningssignaler som jordbävningar eller tsunamivarningar.

murata_traffic_2Nu är förmågan att upptäcka fordon inte exakt ny, men Muratas sensorer kan upptäcka vilken typ av fordon det är, till exempel om det är en buss, bil, lastbil, lastbil och så vidare. Det kommer att kunna beräkna hastigheten som fordonet rör sig på, mängden fordon per körfält, samt miljöinformation, med all data som skickas till molnet.

För närvarande testar Murata systemet i Bangkok, Thailand. Företaget hävdar att varje sensor kommer att kosta cirka 1 000 dollar vilket innebär att om städer / länder vill distribuera den, kommer det troligen att kosta dem ett ganska öre.

Arkiverat i Allmänt> Transport. Läs mer om CEATEC, Ceatec 2016 och Japan.