Musk upprepar syftet att landa människor på Mars år 2024

Musk säger SpaceX att genomföra testflygningar från Mars Ship nästa år

elon-musk-seattle

Uppriktiga ansträngningar görs för att skicka människor till Mars, inte bara av myndigheter som NASA utan också av privata rymdföretag som SpaceX. Grundaren och VD för SpaceX, Elon Musk, har tidigare sagt att han vill sätta människor på Mars på mindre än ett decennium. Han har upprepat målet i dag och sagt att målet är att skicka människor till Mars redan 2024.

Musk nämnde också sin önskan att leva ut sina dagar på den angränsande planeten och sa att “Jag tror att om du ska välja en plats att dö, är Mars förmodligen inte ett dåligt val.” Han kommenterade på kodkonferensen.

SpaceX har redan meddelat planer på att skicka ett obemannat rymdfarkost till den röda planeten senast 2018 för att testa metoderna för landning av rymdfarkoster på Mars. Företaget stannar inte där, ”Vi kommer att skicka ett uppdrag till Mars med alla Mars-möjligheter från och med 2018,” sa Musk. Med Mars-möjlighet menar Musk den tid då jorden och Mars är närmast i bana. Detta händer ungefär var 26: e månad.

Musk gjorde inte mycket detaljer om sina planer på att kolonisera Mars men påpekade att det är en strävan som skulle kräva förmågan att transportera miljontals ton last över rymden, och för att inte tala om människor.

Han kommer att ge mer information om sina Mars-planer i september i år, vid den internationella astronautiska kongressen i Mexiko.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Elon Musk, Mars, Space och Spacex. Källa: theverge