myShopanion: Social Shopping-app för iPhone med förfinade sökresultat

myshopanion

myshopanionmyShopanion lanserades på DEMOFall 2010 redan i september, och idag har en ny uppdatering släppts till Apples appbutik med stora förbättringar:

– Flera sorterings- och förfiningsalternativ i produktsökning
– Möjlighet att bjuda in vänner till shoppingnätverket och se vilka produkter de gillar, ogillar, äger eller vill ha – – – Omedelbar feedback i realtid på appen via inlägg på Facebook, Twitter och e-post
– Omfattande flöde förenklar visning av vänners aktivitet som möjliggör konversationer kring produkter

Social shopping är en av de viktigaste webbtrenderna under 2011 tack vare framgången för gruppshoppingwebbplatser som Groupon och ökningen av online-nätverk som en vanlig aktivitet. Produktjämförelsetjänster på mobiltelefonen har funnits ett tag, men det är först sedan senaste helgdagssäsongen som vi har sett en markant ökning av mobilanvändningen för shopping. Lågkonjunkturen, i kombination med en förbättrad användarupplevelse i smartphones, kan vara orsaken till detta plötsliga mobila shoppningsro.

myshopanionJag har testat den tidigare versionen av myShopanion mot den välkända mobila shoppingappen Shopsavvy som har lagt till grundläggande sociala funktioner helt nyligen, applikationen är främst en prisjämförelsetjänst med ett effektivt gränssnitt. Till skillnad från Shopsavvy, som bara låter användare dela sitt köp på Facebook och Twitter, är myShopanion socialcentrerad, vilket gör att medlemmar kan dela och ansluta till andra medlemmar direkt i applikationen, samtidigt som de erbjuder bra produktjämförelsesfunktioner, inklusive möjligheten att söka en produkt helt enkelt genom att ange dess namn utöver streckkodsskanning.

myshopanionAndra mobila sociala shoppingappar som Scandit eller Barcode Hero erbjuder en liknande tjänst men användare kan bara skanna en streckkod eller ange ett UPC-nummer för att söka efter en produkt. Alla applikationer ger åtkomst till användarrecensioner och betyg, Barcode Hero är minst effektiv på detta område, eftersom det till skillnad från andra fokuserar främst på spelmekanik för att engagera användare.

Jag har provat kort den nya versionen av myShopanion och den har några anmärkningsvärda förbättringar, förfina sökfunktionen är den mest intressanta vid sidan av prisfiltret. Delningsalternativet har förbättrats med tre åtgärdsknappar – gillar / ogillar, äger, vill – låter människor publicera snabbt på Facebook och Twitter med ett enda klick.

Filed in Apple> Breaking> Cellphones> Top Stories> Web ..