NASA Observatory fångar sällsynt dubbel förmörkelse på video

NASA öppnar Moon Rock-prover förseglade efter Apollo-uppdrag

Universum är fascinerande och folket på NASA är aktivt involverade i att avslöja sina mysterier. De fångar ofta något intressant som händer där uppe som det är omöjligt för oss att se här nere. Förra veckan fångade NASAs Solar Dynamics Observatory eller SDO en sällsynt dubbelförmörkelse på video. Som jag sa är det fascinerande!

När både jorden och månen korsar sig framför solen anses det vara en dubbel förmörkelse. Vi får inte se det här på jorden men SDO kunde fånga det på video.

Det är SDO: s jobb att ständigt hålla koll på solen, men under sina halvåriga förmörkelsesäsonger blockerar jorden kortvarigt SDO: s synljus varje dag, det beror på SDO: s geosynkrona bana.

Tidigare den här veckan den 1 september förmörkade jorden solen ur SDO: s perspektiv exakt när månen började förmörka solen. Slutet på jordförmörkelsen hände precis i tid för SDO att fånga de sista stadierna av måntransit.

Jorden och månen verkar båda mörka men kanterna är tydliga. NASA säger att jordens kanter är suddiga eftersom vår planets atmosfär absorberar en del av solens ljus medan Månens kanter är skarpa eftersom den inte har någon atmosfär som absorberar ljuset.

Kolla in videon som SDO har släppt!

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om NASA och rymd.