NASA upptäcker mystiskt Morse Code-liknande meddelande på Mars

NASA upptäcker mystiskt Morse Code-liknande meddelande på Mars

Finns det liv på Mars? Kan de döljas? Eller upptäckte den amerikanska regeringen livet men håller det hemligt från allmänheten? Vi antar att det är frågor som många av oss ställer, och nyligen verkar det som att konspirationsteoretikerna lyckades lägga bränsle på elden tack vare de senaste bilderna som NASA från Mars tagit.

I videon ovan visar det ett foto som NASA tog av Mars-sanden och som du kan se verkar det ha ett slags Morse Code-liknande meddelande. Detta har lett till att vissa tror att det finns ett meddelande om att den som bor på Mars kan försöka skicka ett kodat meddelande till oss, men med tanke på att människor var de som uppfann Morse Code, verkar det konstigt att marsmännen skulle ha lärt sig det, eller hur ?

Med detta sagt kan den verkliga anledningen vara mindre konspiratorisk än du tror. Enligt Veronica Bay, specialisten som analyserade bilden, har prickar och streck-funktionen upptäckts på Mars tidigare. Strecken är tydligen gjorda på grund av dubbelriktade vindar som trattar sanden in i linjen, och prickarna är när något avbryter processen.

För dem som undrar vad Morse-koden kan betyda om vi tolkar den, erbjuder Bray en översättning som lyder: “NEE NED ZB 6TNN DEIBEDH SIEFI EBEEE SSIEI ESEE SEEE !!”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om NASA och rymd.